Magazin

13.
Oct
2009
Zanimljivosti
NAJVEĆI dobitak na američkom Powerballu, igri američkog lota, Jackpot od 259,9 milijuna otišao je u Južnu Karolinu. Vlasnik srećnog listića kupljenog na benzinskoj pumpi u blizini Walmarta u Columbiji u četvrtak poslepodne se još nije javio.       Meštani, ali i svi ostali igrači i čelnici lutrije se nadaju da će se novopečeni milioner javiti u propisanom roku od 180 dana. Ukoliko se ne javi, novac će podeliti države koje su organizovale Powerball. Izvor: index.hr   NAJVEĆI dobitak na američkom Powerballu, igri američkog lota, Jackpot od 259,9 milijuna otišao je u Južnu Karolinu. Vlasnik srećnog listića kupljenog na benzinskoj pumpi u blizini Walmarta u Columbiji u četvrtak poslepodne se još nije javio.  
13.
Oct
2009
Zanimljivosti
Na engleskom free shop ili give away shop, je mesto poklanjanja i razmene starih stvari. Funkcioniše tako što ljudi koji imaju viška starih stvari donose stvari u besplatnu radnju umesto da ih bace u kontejner. Način na koji besplatna radnja “posluje” je suprotan novčanoj ekonomiji, jer je u njoj novac bezvredan a sve u radnji je besplatno. Radnja, teoretski, može postojati sve dok jedni u nju donose stvari koje će se poklanjati, a drugi dolaze da ih uzmu.
13.
Oct
2009
Zanimljivosti
    Ženama je šoping isto što i muškarcima seks. U istraživanju je utvrđeno da se misli o kupovini nove haljine ili para cipela ženama javljaju svakih 60 sekundi, dok muškarcima seks pada na pamet otprilike svake 52 sekunde. Ženama je šoping isto što i muškarcima seks. U istraživanju je utvrđeno da se misli o kupovini nove haljine ili para cipela ženama javljaju svakih 60 sekundi, dok muškarcima seks pada na pamet otprilike svake 52 sekunde.  
13.
Oct
2009
Zanimljivosti
U Letoniji jedan zelenaš nudi pozajmice, a kao garanciju, traži besmrtnu dušu klijenata.Viktor Mirosičenko (34) zainteresovanima nudi novčane zajmove, a od njih zauzvrat traži njihovu dušu, ukoliko ne vrate novac."Ako klijent ne vrati dug u predodređenom roku, nećemo slati uterivače dugova. Ostaće bez duše, čega se svako boji", rekao je on za Rojters.
13.
Oct
2009
Zanimljivosti
Da li možete da se lepo obučete i pri tom se zaštite od svinjskog gripa? Odgovor je da.   Japanska kompanija Haruyama Trading je proizvela muško odelo koje je obloženo hemijskom mešavinom titanijum-dioksid, koja se inače koristi za proizvodnju kozmetike i paste za zube, i zajedno sa svetlošću reaguje na svaki kontakt sa bakterijama, virusom i ubija ih.   Japanska kompanija Haruyama Trading je proizvela muško odelo koje je obloženo hemijskom mešavinom titanijum-dioksid, koja se inače koristi za proizvodnju kozmetike i paste za zube, i zajedno sa svetlošću reaguje na svaki kontakt sa bakterijama, virusom i ubija ih.    
08.
Oct
2009
Kupoholičarske vesti
Novi Merkur centar na Karaburmi - otvaranje 15. oktobra u 12h U Mirijevskom bulevaru, na broju 18b, na površini od 28.000 kvadratnih metara, Merkur otvara drugi prodajni centar u Beogradu. Svečano otvaranje je zakazano za četvrtak 15. oktobra u 12h. Merkur vas poziva sve da budete njihovi gosti. Za sve kupce Merkur je pripremio zanimljive poklone! Donedavni pogled na veliko gradilište u Ulici Mirijevski bulevar na Karaburmi, zamenio je novi Merkurov trgovački centar. Građevinski radovi su završeni, a uskoro će centar biti pun robe. Hronološki gledano, prvi radovi koji su izvođeni bili su vezani ne za izgradnju samog centra, već za sanaciju klizišta u Ulici Marijane Gregorankoja se nalazi sa gornje strane TC MERKUR. Pored toga što će otvaranjem novog centra kupcima biti omogućeno da ulepšaju svoje domove i učine ih prijatnijim, Merkur želi da ulepša i okolinu. Iz te želje nikla je ideja o oslikavanju zida oko trgovačkog centra. Akciji se pridružila i OŠ „Jovan Popović“ na Karaburmi. Mladi ulični umetnici-grafiteri će oslikati zidove motivima iz Merkurovog asortimana a u dogovoru sa direktorom škole, nekoliko zidova će biti oslikano motivima koji su prilagođeni deci uzrasta osnovne škole. Mladi umetnici se mogu prijaviti do 18. septembra, a sam događaj će se održati 26. septembra. Kupcima će Merkur u novom centru ponuditi veliki izbor proizvoda za opremanje doma i vrta, za slobodno vreme i radionicu. Ukupna površina prodajnih i skladišnih površina iznosi više od 28.000 m2. U njemu je novo radno mesto našlo 102 novozaposlenih, koji su zauzeli radna mesta od magacionera i trgovaca, preko vođa odelenja i smenovođa, pa sve do vođe trgovačkog centra. Program na dan otvaranja: 11.30 h Muzički program – dočekajte otvaranje novog trgovačkog centra Merkur 12.00 h Svečano otvaranje centra za širu javnost na Karaburmi, uz besplatno pivo na parkingu ispred centra 14.00 – 19.00 h Animacije za kupce u centru 17.00 – 19.00 h Muzički program – specijalni gost Explosive bend na parkingu ispred centra, uz besplatno pivo Novi Merkur centar na Karaburmi - otvaranje 15. oktobra, u 12h U Mirijevskom bulevaru 18b, na površini od 28.000 kvadratnih metara, Merkur otvara drugi prodajni centar u Beogradu. Svečano otvaranje je zakazano za četvrtak, 15. oktobra u 12h. Merkur vas poziva sve da budete njihovi gosti. Za sve kupce Merkur je pripremio zanimljive poklone!
05.
Oct
2009
Kupoholičarske vesti
Noć kupovine - Grazia shopping night 06. novembra Po ugledu na velike evropske metropole, Beograd će po peti put biti domaćin šoping manifestacije "Shopping night - Noć kupovine", koju organizuje modni časopis Grazia u saradnji sa opštinom Stari grad i drugim organizacijama. Građani će moći da kupuju proizvode najpoznatijih svetskih brendova po sniženim cenama, odnosno cenama sa popustom. Pored prodavnica obuće i odeće, moći će da pazare i u parfimerijama, knjižarama, prodavnicama nakita, restoranima i kafićima.
01.
Oct
2009
Kupoholičarske vesti
Prvi Hummel Shop u Srbiji, Delta City - I sprat Svečano otvaranje prvog hummel shopa u Srbiji zakazano je za 03.10.2009. god. u 18h. Počasni gost biće poznati srpski kreator, Darko Kostić. Danski brend od 1923. godine - među prvima u proizvodnji opreme za rukomet. Ženska kolekcija nekoliko puta nagrađivana prestižnom nagradom Sportswear international. Dok je teamsport linija fokusirana na udobnost i funkcionalnost, fashion kolekcija kreće se na tankoj liniji između mode i sporta sa fokusom na urbano i jedinstveno.
27.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
Uštedite u Mekdonaldsu   U Mekdonalds restoranima u tržnim centrima Ušće i Delta siti od danas počinje akcija „Uštedite svakog dana“, u okviru koje će neki do popularnih proizvoda biti po povoljnim cenama.   Od ponedeljka do četvrtka posetioci će moći da kupe sendvič McChicken i Chicken McNuggets po ceni od 160 dinara po proizvodu. Ponuda petkom donosi dva mala McMeni McChickena i dva mala McMeni Chichen McNuggetsa po ceni od 550 dinara po meniju! Vikend je rezervisan za Happy Meal koji će zajedno sa malim McMenijem koštati 500 dinara! Osim toga, nastavlja se akcija „Dva para za manje para“, odnosno dva hamburgera ili dva sladoleda po ceni od 160 dinara. Osim restorana u Beogradu i Novom Sadu, gde je do sada bila aktuelna, od 3. septembra ova akcija biće dostupna u svim Mekdonalds restoranima u Srbiji. Izvor: 24sata.rs Uštedite u Mekdonaldsu U Mekdonalds restoranima u tržnim centrima Ušće i Delta siti od danas počinje akcija „Uštedite svakog dana“, u okviru koje će neki do popularnih proizvoda biti po povoljnim cenama.
24.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
Otvaranje tri nova Tempo Express-a u Beogradu Danas, u 10h, kompanija Delta Maxi otvara tri nova prodajna objekta  Tempo Express-a. Novi objekti se nalaze na površini u proseku od oko 1000 kvadratnih metara sa po 2500 artikala. Veći deo asortimana čine proizvodi robne marke Delta Maxi, koji su i do 40% jeftiniji u odnosu na proizvode drugih proizvođača sličnog kvaliteta. Ovakav prodajni format, hard diskont, potrošačima omugućava kupovinu proizvoda po najjeftinijim cenama tokom cele godine.  
11.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
Šta sve možete da kupite do 1.500 dinara 28.08.2009. - 00:17 Izvor 24sata   Potraga za finim i jeftinim komadima letnje garderobe ne jenjava ni u poslednjim avgustovskim danima, a butici i šoping molovi su zbog popusta od 70 odsto tokom celog dana puni kupaca. Ako ovog leta niste obnovili garderobu još imate priliku to da učinite. Šta sve možete da kupite do 1.500 dinara 28.08.2009. - 00:17 Izvor 24sata Potraga za finim i jeftinim komadima letnje garderobe ne jenjava ni u poslednjim avgustovskim danima, a butici i šoping molovi su zbog popusta od 70 odsto tokom celog dana puni kupaca. Ako ovog leta niste obnovili garderobu još imate priliku to da učinite.
11.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
N Sport Mercator 25.08.2009 Otvorena je nova N Sport radnja u Mercator Centru Beograd. Prodajni asortiman čine vrhunski svetski modni i sportski brendovi, kao što su PUMA, Staff Jeans, No Excess, Northland, Cassucci, Converse, Lacoste, Levi’s, Grisport, Timezone, Zero. Pored izuzetne ponude odeće, obuće i opreme, N Sport svojim kupcima redovno nudi specijalne akcijske popuste i sniženja. Posetite nas i lično se uverite.
11.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
Dobar sat možete da kupite za oko 100 €   21.08.2009. - 02:43 Izvor: 24sata   Poslednje letnje dane iskoristite za šarane satove jarkih boja...   Elegantan, sportski, veliki, mali, šaren, klasičan, sportski ili diskretan, sat na ruci je detalj koji je uvek “in”. Odličan je i za poklon, jer ne morate da brinete o veličini, već samo o ukusu i stilu osobe kojoj ga poklanjate.             Opširnije na 24sata.rs Dobar sat možete da kupite za oko 100 € 21.08.2009. - 02:43 Izvor: 24sata Poslednje letnje dane iskoristite za šarane satove jarkih boja... Elegantan, sportski, veliki, mali, šaren, klasičan, sportski ili diskretan, sat na ruci je detalj koji je uvek “in”. Odličan je i za poklon, jer ne morate da brinete o veličini, već samo o ukusu i stilu osobe kojoj ga poklanjate.
11.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
Tečni puder 279 dinara 21.08.2009. - 02:40 | Izvor: 24sata U drogerijama „Lilly“ gel Fruttini (250 ml) košta 225, Nivea mleko za telo (400 ml) 429, Freeman losion za noge (150 ml) 459, pakovanje Salvequick flastera 235, Supermax brijač 269 dinara. Za Deline tečni puder treba da izdvojite 279, za Rimmel sjaj za usne 355 dok je Aura ruž za usne šest dinara jeftiniji. Merix deterdžent za veš (3 kg) košta 353, a Chicco omekšivač za veš (750 ml) 189 dinara.
11.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
Prvi SOS market u Nišu 20. avgust 2009. | 15:40 | Izvor: B92 Niš -- U Nišu je, u sklopu zatvorene pijace u naselju Duvanište, otvoren prvi SOS market, a cene u toj prodavnici su u proseku niže za 10 do 15 odsto. Uslov da bi neko bio kupac u tom marketu jeste da su mu mesečni prihodi manji od 23.000 dinara, a to dokazuje ličnom kartom i potvrdom o primanjima, rečeno je na otvaranju.
11.
Sep
2009
Kupoholičarske vesti
U „Njujorkeru“ je u toku veliko sniženje cena. Za samo 490 dinara možete kupiti atlet ili majicu sa kratkim rukavima, šorts ili donji deo kupaćeg kostima. Košulja se prodaje za 690, odnosno 790 dinara ako je reč o muškom modelu. Farmerice koštaju 1.990, dok se naočari za sunce prodaju za 290, odnosno 490 dinara.
09.
Sep
2009
Dešavanja & Promocije
            Prema istraživanju irskog portala Finfacts.com, najskuplji grad na svetu za život u njemu je Tokio, na drugom mestu je Osaka, a tu su i Moskva, Ženeva i Hong Kong. Standard u ovim gradovima je srazmeran cenama, ali za nas, kao turiste u njima, cene su veoma visoke.