Istraživanja tržišta
23.01.2018.

Važna dešavanja u trgovini koja će obeležiti 2018. godinu

Godina za nama unela je neke novine u trovinski sektor naše zemlje. Svakako je najznačajniji događaj bio otvaranje prve robne kuće IKEA u Beogradu a ne smemo zanemariti ni otvaranja novih tržnih centara širom zemlje. Međutim, na naše tržište nije ušao nijedan novi trgovinski lanac, dok su postojeći uglavnom otvarali nove ili renovirane prodajne objekte.

Ova, 2018-ta trebalo bi da bude nešto dinamičnija a mi vam donosimo pregled pet najvažnih događaja koji nas, u narednom periodu, očekuju u trgovinskom sektoru.

1. Otvaranje prvih LIDL diskonta

Prvi inostrani diskontni lanac koji će svoje radnje otvoriti u našoj zemlji. Veliki broj ljudi iz Srbije već je upoznat sa asortimanom i cenama ovog trgovniskog lanca koji svoje prodavnice ima u mnogim susednim državama. Očekuje se da Lidl ponudi neke nove proizvode na našem tržištu, uglavnom privatnih robnih marki, po pristupačnim cenama.

2. Otvoriće se najveći tržni centar u zemlji – Promenada Novi Sad

Na ovoj šoping destinaciji očekuju nas i neki novi brendovi koji do sada nisu bili prisutni u našoj zemlji. Otvaranje je planirano za kraj godine.

3. Ada mall otvara svoja vrata

Ada Mall će uneti novine na naše tržište ne samo dovođenjem poznatih brendova, među kojima su Forever 21, Mohito i drugi već i zahvaljujući neobičnom dizajnu i enterijeru koji će odlikovati velika količina prirodne svetlosti. Ujedno u njemu će se smestiti i prvi CineStar bioskop u Beogradu.

5. Novi tržni centri širom zemlje

Prve moderne prostore za kupovinu ove godine trebalo bi da dobiju i Požarevac, Vršac, Sremska Mitrovica i Leskovac. Austrijska kompanija Immofinanz već gradi svoj peti retail park u Srbiji – Stop Shop Požarevac a u planu imaju i izgradnju Stop Shop tržnih centara i u Vršcu i Sremskoj Mitrovici.
Nakon što je 2017. godine otvorila dva retail parka – Capitol Park Sombor i Capitol Park Rakovica, kompanija Poseidon Group planira i izgradnju novog tržnog centra u Leskovcu čije se otvaranje očekuje na jesen ove godine.

Izvor: timp.rs