Zanimljivosti
09.04.2019.

Otvara se prvi Starbucks u Srbiji!

Prva kafeterija međunarodnog lanca Starbaks (Starbucks) biće otvorena u Beogradu u utorak, 16. aprila, u šoping centru "Rajićeva", u Knez Mihailovoj ulici.

Starbaks će imati lokal površine 175 kvadratnih metara sa 104 mesta za sedenje, od čega 41 mesto na terasi.

"Karta pića u beogradskoj Starbaks kafeteriji sastojaće se iz svih standardnih, kao i prolećnih promotivnih napitaka. Širok izbor kolača, grickalica, sendviča i jogurta pripremaće se za goste kafeterije, a osim toga, u kafeteriji će moći da se kupe i pakovanja kafe u zrnu, klasične Starbaks šolje, sezonske kolekcije šolja koje čuvaju toplotu i razni brendirani proizvodi, kao što su aparati za kafu i porcelan", navodi se u saopštenju.

Adam Mularuk, predsednik za Starbaks u kompaniji Amrest, koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region centralne Evrope, rekao je da se izuzetno raduje otvaranju objekta Starbaksa u Srbiji, jer se radi o zemlji sa bogatom tradicijom ispijanja kafe.

"Nama je zadovoljstvo što ćemo postati njen deo, stvaranjem mesta na kojem potrošači mogu da uživaju u kafi visokog kvaliteta i otkriju našu strast", rekao je on.

Kompanija Starbaks osnovana je 1971. u američkom gradu Sijetlu a sada ima više od 30.000 prodajnih mesta širom sveta.

Izvor: n1info.com