Evo kada će IKEA konačno biti otvorena u Srbiji

Gradnja robne kuće, kako je rekao, trebalo bi da bude završena na proleće ili leto 2017. godine.
 
"Očekujemo da, paralelno sa radovima, krene i izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, što je vrlo važno i za projekat Ikee, ali i za ukupni komercijalni razvoj tog dela grada", izjavio je Lalić Tanjugu na marginama 23. Kopaonik biznis foruma.
Prema njegovim rečima, sada je još ostalo da se razreše određene građevinske dozvole za infrastrukturu, što se očekuje u narednih sedam do 10 dana.
 
"Mnogo pitanja je već rešeno, mada ih ima još nekoliko pred nama, ali verujem da ćemo sve brzo biti gotovo. Očekujemo da sledeće godine, s proleća ili leta, poželimo dobrodošlicu gostima u Ikeinoj robnoj kući u Beogradu", rekao je Lalić.
 
Na pitanje zašto Srbija toliko čeka prvu Ikeu, a mnogo puta je do sada najavljivan početak radova, Lalić priznaje da se ta kompanija ranije sretala sa problemima na terenu, administrativne, pravne i tehničke prirode, zbog čega je projekat bio usporen.
On je, međutim, ukazao da je u poslednjih nekoliko godina došlo do značajnog napretka i unapređenja ambijenta poslovanja, što će rezultirati skorim počekom izgradnje Ikea robne kuće.
Lalić je naglasio da će inicijalna investicija u Srbiji u tu robnu kuću biti 70 miliona evra.
Ikea nije odustala ni od tržnog centra
 
Taj objekat kod Bubanj potoka će se, kako je objasnio, prostirati na više od 30.000 kvadrata i direktno će zaposliti oko 300 ljudi.
Dugoročno, naveo je on, u planu je još jedna investicija u Beogradu.
"Ali, o tom potom...Tražimo adekvatnu lokaciju i brzina gradnje drugog objekta zavisiće od toga koliko dobro bude poslovala prva robna kuća u Beogradu. Veliki smo optimisti i mislimo da će odziv potrošača i kupaca biti jako dobar", rekao je Lalić.