Kada ljubiteljka kupovine odluči da kupovina bude uspešna

O ženama i ljubavi prema kupovini  napisano je toliko knjiga i urađeno toliko istraživanja da nam ni nekoliko dana ne bi bilo dovoljno da ispričamo ovu ljubavnu priču koja se dogodila na prvi pogled.

Žene na šoping pomisle na svakih 60 sekundi! Neverovatno? O tome svedoče brojna istraživanja.

Na krstarenje kroz šoping centre ode i više od 25.000 sati u životu jedne pripadnice nežnijeg pola. Dakle, žene i šoping su jednostavno neraskidivo povezani. Čuveni Pako Anderhil, autor jedne od najpoznatijih knjiga o šopingu, kaže da je kupovina jedna veoma kompleksna stvar. Ona za ženu predstavlja i terapiju i nagradu, može da bude odlična zabava, ali i način da se ubije vreme. Kako god, žene tokom svoje kupoholičarske karijere mnogo nauče. Gde je jeftinije, šta je bolje, kako da prepoznaju kvalitet, a kako stvari koje im u životu neće biti potrebne.
 
Prosečna žena u jednoj prodavnici proba 12 različitih komada odeće. Ako to prenesemo na godišnji nivo, obukle su bar 720 haljina, suknji, majica... Jednostavnom matematikom, žena od momenta kada postane samostalna u kupovini pa do šezdesete godine proba čak 43.000 komada odeće. Zavidno iskustvo, nema šta!
 
A šoping ima još jednu dobru stranu. Kada krenete u potragu za savršenom haljinom treba da obiđete silne radnje i radnjice. Samo da znate, na svakih sat vremena provedenih u kupovini, trošite 243 kalorije. Plus, u svlačionici gde probate garderobu, izgubite dodatnih 40 kalorija. Dakle, šoping je zadužen i za održavanje vaše dobre linije.

Zato, ponesite karticu i krenite...
Imate grižu savesti?
 
Pročitajte tekst ispočetka i podsetite se svih dobrih stvari koje vam šoping donosi.

Izvor: blis.rs