Privucite bogatstvo
1. Kada pozajmiti pare i tražiti povišicu
 
Povišicu treba da tražite u sredu tokom dana. Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu verovanja, ujutru treba davati i uzimati zajam, zato što bilo kakve operacije s parama koje obavljate uveče ili noći vode u propast. Trudite se da nikada ne tražite zajam, a da češće dajete novac onome ko ga od vas traži jer ćete tako da ga programirate da vam vrati na drugi način.
 
2. Plata treba da prenoći
 
Plata koju dobijete, jedan dan treba da ostane netaknuta. Suzdržite se od trošenja da biste na miru mogli da uživate u svojoj zaradi! Plata će vam se prema verovanjima uvećavati sledećih meseci!
 
 
3. Šta se ne pozajmljuje komšijama
 
Ne treba da pozajmljujete hleb i so, jer će vaša finansijska sigurnost preći sa pozajmljenim stvarima u komšijski dom!
 
 
4. Kućna pravila za pun budžet
 
Para neće biti ukoliko sa stola mrvice čistite rukom!
 
5. Kada džepovi donose novac
 
Džepove odeće koja visi u ormanu napunite sitnim papirnim novcem. Pare ‘ne vole’ iscepane džepove ili otpalu dugmad.
 
6. Staro verovanje o metlama
 
Da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole.
 
 
7. Napravite trougao od 10 dinara
 
U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte novčanicu od 10 dinara savijenu u trougao. Takođe, u novčaniku treba da postoji i srećna moneta – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čoveka. Tu novčanicu ne valja potrošiti – ona je talisman finansijske sigurnosti. U suprotnom, pare mogu da se naljute i da ne dolaze do vaše ruke.
 
8. Čuvajte kovanice
 
Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar pokoji novčić. Sav novac mora da bude glavom stranom okrenut prema gazdi.
 
 
Izvor: Dnevne.rs