Zanimljivosti
14.10.2014.

Svega tri saveta za mnogo novca: Žive boje, oprez i energija

Feng šui se ne odnosi samo na položaj nekih predmeta u domu, već i na naš odnos prema životu.
 
Sledećih nekoliko saveta će pomoći, tvrde Feng šui stručnjaci, da energija novca brže poteče kroz vaš dom.
 
1. Koristite žive boje u delovima stana u kojima obavljate najčešće poslove koje imaju veze s finansijama
 
Feng šui majstori uvek naglase „područje novca” bojama i to zelenom i ljubičastom. Zeleno je boja vitalnosti i rasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo. U kuhinji, nađite mesta za činiju sa grožđem – idealno je da pomešate belo (zeleno) i crno (ljubičasto) grožđe, a kad prođe sezona ovog voća zamenite prirodno nekom lepom replikom u bojenom drvetu ili staklu.
 
2. Pažljivo rukovanje novcem je glavni savet u feng šui filozofiji
 
Mnogi od nas imaju naviku da gužvaju novčanice po džepovima ili ostavljaju na raznim mestima po kući. Kad počnete da zapostavljate novac, i on će početi da zapostavlja vas. Zato vodite računa da su vam priznanice uvek lepo složene, spakujte kućne račune u lepe koverte ili plastične futrole u živim bojama. Držite ih na levoj strani pisaćeg stola, gde je vaše mesto novca u radnom prostoru.
 
3. Novac je vrsta energije, a važno je ne samo da je imamo već i da protiče kroz naš život
 
Ako nemate dovoljno novca da poklanjate i trošite, sigurno je da možete da poklonite drugima malo svog vremena ili pažnje. A okean se sastoji od hiljada kapi, zapamtite. Zato svake večeri provedite nekoliko minuta u zahvalnosti za ono što imate i razmišljanju o tome šta biste mogli da poklonite drugima. Bogatstvo nije uvek u tome da dobijemo ili imamo više, već da nađemo i pozitivnu stranu u onome što već imamo. Kako budete osećali veću zahvalnost za ono što imate, tako će u vaš život priticati više novca ali i osećaja zadovoljstva.
 
Izvor: Lisa.rs/24 sata.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara