Zanimljivosti
30.09.2014.

Najčešće zablude o ženama i novcu!

Žene zarađuju manje od muškaraca
 
Tako je bilo pre, ali dobrodošli u 21. vek, u kojem prema poslednjim istraživanjima žene od 22. do 30. godine u velikim urbanim mestima zarađuju jednako ili čak više od muškaraca. Postoji samo jedna “caka”, a to je da su takve žene uglavnom neudate i nemaju decu. Ipak, dobra je vest da je diskriminacija na radnom mestu stvar prošlosti.
 
Žene kupuju više od muškaraca
 
Istina je da žene vole da idu po buticima i da ih kupovina čini srećnim, ali kada je u pitanju onlajn šoping, muškarci definitivno potroše i do 30 odsto više novca.
 
Žene su manje samostalne
 
Čini se kako san o mladom zaljubljenom paru, koji se zajedno useljava u kućicu s velikim dvorištem, belom ogradom, psom i detetom na putu, sanja sve manje modernih žena. Prema izveštajima iz 2013. godine, neudate žene kupuju, odnosno iznajmljuju čak dva puta više stanova nego neženje, koji umesto da se osmaostale i dalje više vole da žive kod svoje mame.
 
Žene su novčano neodgovornije od muškaraca
 
Od Keri do šopingholičarke, slika žene koja će potrošiti zadnje pare na odeću i modne dodatke jednostavno je neizbrisiva u modernoj kulturi. Ipak, prema istraživanju koje je objavljeno prošle godine od strane Američkog udruženja univerzitetskih žena, žene imaju manje dugove od muškaraca, koji uglavnom kasne sa isplatama.
 
Žene se boje da budu šefice
 
Uprkos ustaljenoj slici kako je poslovni svet još uvek muška zona, žene zapravo započinju više poslova i firmi nego jači pol.
 
Izvor: www.telegraf.rs