Zanimljivosti
26.08.2014.

Neka novac trči za vama: feng shui trikovi za finansije

U svakom delu planete Zemlje, novac je primarno sredstvo plaćanja. Ali, šta ako nam se smanje prilivi, ili nam je neophodno još, i ne možemo da živimo onako kako smo navikli?
 
Jedna od opcija je da potražite dodatni ili bolji posao, ili da u svom domu i životu stvorite uslove za neometano strujanje životne energije koja je ključna za sigurnost i blagostanje.
 
 
POČNITE OD ULAZNIH VRATA
 
Da li se mogu otvoriti širom? Kakav je prilaz u ostale prostorije? Ako vam je blokiran prilaz ulaznim vratima kesama sa smećem, starim nameštajem, i nagomilanim stvarima prvo što treba da uradite je raščišćavanje. Sve te navedene stvari imaju svoje mesto a to je kontejner ili otpad. Zakrčen hodnik najavljuje nemogućnost priliva energije i novca.
 
Dakle, očistite prilaz či energiji. Stavite zvono na vrata ili popravite ako ne radi. Sa unutrašnje strane vrata možete okačiti feng šui zvončiće koji najavljuju ulaz gostiju ali i jake či energije u stan. Potrudite se da na zidu preko puta ulaznih vrata stoji neka lepa slika dobrodošlice.
 
Nameštaj u hodniku je preporučen kao minijaturan ili ga nema (ovo se pre svega odnosi na cipelarnik i vešalice). Veliki problem je baš u odabiru veličine cipelarnika, izbegavajte "kabaste" modele. Vešalice neka budu pokrivene u vidu američkog plakara. Samo ime kaže, "veša se", stoga či energija i ne može da uđe u prostor i osveži i ga. Ako volite takvu vrstu vešalica, onda one treba da budu isključivo za goste i njihove stvari.
 
Za one koji vole stalan, čvrst i redovan priliv novca, odličan feng šui predlog je da stavite pored vrata stana figuru kornjače. Postavite je na pod, okrenutu glavom ka centru. Takođe, jedna lepa fontana preko puta ulaznih vrata, pored vrata ili na radnom stolu je odličan feng šui aktivator za novac. Kada se ulazna vrata  lagano otvaraju i hodnik je čist, jako svetlo je još jedan poziv či energiji da uđe u stan. Zato je  kristalni luster ili luster gde je samo okačen jedan kristal, poznat kao jak feng shui aktivator.
 
CENTAR STANA I DNEVNA SOBA 
 
Lep i prozračan centar je srce stana i najvažnija akumulirana energija koja se prenosi na njegove ostale delove. Ovde možete postaviti akvarijum i zlatne ribice, koji su simbol novca i prosperiteta (akvarijum se još postavlja na ulazu u dnevnu sobu ili u stan). 
 
Što se tiče dnevne sobe, ona je deo stana za okupljanje ukućana, odmaranje i razmenu dnevnih informacija. Potrudite se da je centar dnevne sobe prazan ili bar prohodan. Svaki deo nameštaja u koji se udarate je loša i blokirana energija. Višak nameštaja, nered i haos izazivaju osećaj nervoze i depresije. Najoptimalnije je raskrčiti i srediti ceo stan i dnevnu sobu kao primarnu. Možete staviti manje stočiće sa strane troseda ili ugaonih kreveta, a ako volite centralni stočić, onda se fokusirajte na njegovu pokretljivost. Što je lakši za pomeranje, to je manja težina stvari na njemu. To je osnovni postulat za centar stana i centar dnevne sobe.
 
KUPATILO
 
Ovo je  mesto gde se "spira" negativna energija nakupljena tokom dana, i podiže ili osvežava sa novom. Takođe, zdravu energiju ili šeng či stana najviše oduzima upravo kupatilo, pa samim time i energiju ljudi koji žive u njemu. 
Mesto gde se nalazi  kupatilo imaće direktno negativan uticaj na ukućane. Na primer, ako se nalazi na jugu, gde je mesto uspeha, ugleda, imidža neke porodice ili firme, onda energija kupatila upravo može da ugrozi taj ugled. Zato je feng shui savet - pravilo poklapanja daske na wc šolji, veoma važno. Lako i brzo ćete zatvoriti odvode slivnika mekanom prostirkom na podu  i rešetkom u lavabou. Održavajte kupatila dobrom ventilacijom i higijenom. Postavite najjači feng shui lek - miris, u vidu  mirisnih sapuna, soli za kupanje i sveća u raznim bojama.
 
JUGOISTOK JE VEZA SA NOVCEM I BOGASTVOM 
 
Jedan od najpoznatijih feng šui aktivatora je drvena žabica koja u ustima drži novčić. 
Deo stana i prozori na jugoistoku su u direktnoj vezi sa brzim ulaskom novca u kuću. Ako su zatvoreni, prljavi, blokirani cvećem i raznim detaljima, ili je postavljen nameštaj koji onemogućava prilaz da se širom otvore, to će usporiti ili otežati priliv novca. Tako je i vašem  budžetu  onemogućeno da se dopuni. Zato što pre raskrčite sve što vam je na daskama prozora i pomerite nameštaj na drugo mesto.
 
MUŠKA I ŽENSKA STRANA STANA 
 
Severozapad je strana koja pripada muškarcima, očevima ili menadžerima. Jugozapad je strana žena, majki ili menadžerki. Zato doterajte ove strane. Oslobodite ih viška nameštaja i održavajte higijenu podova i prozora. Dodajte neke slike sa poslovnog sastanka, uspešno obavljenog posla, nagrade koju ste dobili, ili samo sliku vašeg uzora i idola.  Ako ste privatnik, stavite logo firme i vašu sliku i diplomu. 
 
Pojačajte sa nekim feng shui slatkim figuricama: žabice od žada za novac, tronoga žabica. Citrin kristal muškarci mogu da stave kao držač dokumenata na stolu, a žene da nose privezak od citrin kristala ili žada u vidu nakita.
Stavite metalnu kutiju sa novčićima sa putovanja, sitnim novcem i bankarskim karticama. Uzimajte odatle novac i opet dodajte. Novac je roba, pa se tako i ponašajte. Što znači, zaradite i trošite. Samo tako ćete imati kontinuiran priliv.
 
POČNITE DA VOLITE NOVAC
 
Odsustvo novca i teškoće sa njim uzrokovali su i neki stavovi koji su nam nametnuti odmalena: da je novac prljav, da su bogataši pokvareni i zli, da je samo uz nadljudski trud moguće biti bogat na pošten način...zaboravite sve ovo. 
 
Počnite da novac posmatrate kao još jednu od nagrada i blagodeti u vašem životu: vaša dobrota, inteligencija i trud nagrađeni su kvalitetnom porodicom, bogatim socijalnim životom, divnim prijateljima, i što da ne, novcem. 
 
 
Izvor: www.zena.blic.rs