Zanimljivosti
15.08.2014.

Najštedljiviji milioneri i milionerke: Vode računa o svakom dolaru

1) BIJONSE PAMETNO ULAŽE
 
 
Biijonse godišnje zarađuje oko 115 miliona dolara prema „Forbsu“. Ali ona ne shvata novac olako. U jednom intervjuu pevačica je je rekla da nije kupila auto još od 16. godine.
 
- Ja imam mnogo nekretnina. Uložila sam svoj novac i ne moram da zarađujem više, jer sam, hvala Bogu, obezbeđena. Sada sam slobodna i mogu da radim stvari koje me čine srećnom – rekla je ona.
 
2) ZOI DEŠANEL UME DA ŠTEDI
 
 
Zoi Dešanel zarađuje oko 95.000 dolara mesečno, a od toga uspeva da uštedi čak 76 odsto. Ona smatra da to što neko ima para nije dovoljno dobar razlog da se rasipa njima.
 
3) LEONARDO DIKAPRIO ŠTEDI NA BENZINU I LETOVIMA
 
 
Leonardo Dikaprio zauzima visoko mesto u Holivudu već mnogo godina. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 200 miliona dolara. Ali ipak štedi na gorivu – on voli hibridne i električne automobile i vozi Tojotu koja vredi 100.000 dolara. Osim na gorivu, on štedi i na letovima. Radije putuje običnim avionima i nema svoj privatni avion kao mnogi poznati.
 
4) DŽENIFER LORENS POŠTUJE NOVAC
 
 
Verovatno nikog ne iznenađuje štedljivost Dženifer Lorens. Mlada Oskarovka poštuje novac, „iako ga ima puno“.
 
- Zato mi je teško sa minibarovima – ja mogu da priuštim sebi čokoladicu od 6 dolara, ali nešto je jednostavno pogrešno u tome. I dalje vozim svoj stari auto i još uvek nisam kupila kuću – rekla je u jednom intervjuu.
 
Nedugo nakon intervjua kupila je Ševrolet Volt, ali to ne znači da je promenila način razmišljanja. Prema rečima njene majke, i dalje ima naviku da od svog oca traži novac za bioskopsku kartu.
 
5) SARA MIŠEL GELAR MISLI NA SVAKU PARU
 
 
Bogatstvo Sare Mišel Gelar se procenjuje na 15 miliona dolara, ne računajući bogatstvo njenog muža, Fredija Princa Džuniora, ali ona i dalje misli na svaku paru.
 
- Pametno kupujem namirnice i idem tamo gde su popusti. Trudim se da iskoristim sve povoljnosti koje mi se pruže – rekla je ona jednom prilikom.
 
Izvor: Žena. Blic. rs