Zanimljivosti
26.06.2014.

Kako izvesti šoping bez stresa?

Kako odabrati pantalone?
 
Za većinu žena kupovina pantalona predstavlja noćnu moru, pa čak i nervni slom za one koje nise visoke ili vitke kao manekenke.
 
Ali za sve su izgleda krivi prozivođači jer je otkriveno da, kada se proizvode, pantalone se prave u grupama od 100, tako da poslednji par uvek malo drugačije pasuje.
 
Tako da je preporuka proizvođača da prilikom isprobavanja uvek uzmete jedan veći i jedan manji par pantalona. Jer ako vam vaš broj ne odgovara, ne mora da znači da ste se udebljale nego da je možda šnajder/ka malo pogrešio/la.
 
 
Hemijsko čišćenje, da li je neophodno?
 
Niko od nas ne želi da kupi neki odevni predmet čije će održavanje koštati više nego što smo ga platili, tako da izbegavamo kupovinu odeće koja zahteva hemisjko čišćenje.
 
Međutim, stručnjaci su otkrili da 90 posto te odeće može da se opere na ruke, tako da ne moramo da bacamo pare na stalno hemijsko čišćenje.
 
 
Isprobajte što je više moguće odeće i ne ustručavajte se da potražite omoć šnajdera/ke
 
Ako nam nešto ne stoji savršeno, kao na lutkama u izlogu, većina nas odmah tu stvar skida, pakuje na vešalicu i vraća prodavcu. Ali retko ko, pa čak i manekenke, imaju isti oblik tela kao plastične lutke iz izloga.
 
Stilisti kažu da je prilikom isprobavanja bitno da nam odevni predmet pasuje u našjirem delu tela, a da se rubovi, struk i ramena mogu lako prepraviti. 
 
Ali  ne može baš sva odeća da se prekraja da bi pasovala našem telu. Tako su za prepravku veoma teški štrikani odevni predmeti, kao i odeća sa nekim printom i ukrasima poput karnera ili nabora.
 
 
Da li znate koji broj cipela nosite?
 
Jedna od najvećih ženskih zabluda jeste da im stopalo ostaje isto celog života, jer se ono menja i raste prilikom trudnoće, ali i smanjuje s godinama.
 
Savet stručnjaka je da merite stopalo svaki put kad kupujete obuću. Ako to nije moguće, onda kupujte kožne cipele jer se bolje prilagođavaju stopalu i udobnije su.
 
A ako ste osoba koja dosta hoda nemojte da kupujete obuću koja ima tanak đon, jer se on brzo istroši što prouzrokuje bol u tabanima. Umesto toga kupujte cipele sa platformom ili petom koje će dati potporu vašim stopalima.
 
 
Izvor: Novimagazin.rs