Zanimljivosti
01.06.2014.

Kupovina obuće i deca

Naravno i ovde, kako i svuda postoje izuzeci, ali deca mrze svlačenje, oblačenje, probaj ovo-ne bolje ovo…Odeću možete odokativno da kupite, tu retko dođe do nekih većih omašaja. Ali šta raditi kada na red dođe kupovina cipela ili patika. Imate dve solucije: povesti ih i boriti se do kraja, ili ostaviti ih kući, pa sam ići da prvo izvidite šta dolazi u obzir, a onda ponovo sa “žrtvom” otići na isprobavanje i konačnu kupovinu.
 
Dodatni problem je razlika u veličini obuće, iako su navedeni isti brojevi. Kod starije dece je lakše, noga sporije raste, pa te razlike u brojevima mogu da se pregrme i kad se za malo omaši. Ali sa patuljcima bude problema, em što je pola broja značajno, em što su nesnosni za probanje.
 
Zato evo predloga. Na papiru iscrtajte stopalca deteta, pa u prodavnici (sami i na miru) odaberite patikice određenog broja. Izvadite uložak iz njih i uporedite sa šablonom. Ako se uložak ne vadi, što postoji kod cipela, ubacite šablon unutra, pa “pogledajte” kako paše.
 
Kada pronađete magični par, možete ih kupiti ili, ako ne želite da rizikujete, dođite još jednom sa detetetom, ali samo tu, bez dalje šetnje.
 
 
Izvor: www.najboljamamanasvetu.com/
 
Kuda u kupovinu savet:  Super zabavne papuče za decu