Zanimljivosti
27.05.2014.

A kakve cipele vi nosite: Šta izbor obuće govori o vašoj ličnosti?

 

Svi znamo da je čovek mnogo više od onoga što nosi, ali ipak sam izbor odeće i naklonost određenim stilovima dosta govori o ukusu, statusu i sklonostima osobe, te na određeni način gradi prvi utisak drugih o nama. A da li i cipele govore nešto o nama: ko smo, kakve smo, šta volimo, čemu se divimo, koliko nas zanimaju moda, detalji, koliko smo u toku sa vremenom i trendovima?
Psiholozi su potvrdili ovu tezu, ujedno pokušavši da iskristališu profil žene na osnovu izbora cipela.
 
1. Visoke potpetice: Ako volite štikle vi ste najverovatnije neobična i dopadljiva osoba, koja potajno čezne za pažnjom. Pomalo ste hiroviti, čak i razmaženi, ali uvek dobijete ono što želite. Sigurni ste u svoje moći i seksepil, i nimalo vam ne smeta što vas pojedinci doživljavaju kao plitku i budalastu devojku. 
 
 
2. Baletanke: Pripadnice lepšeg pola koje se najradije odlučuju za baletanke jesu slatke, prijatne, povremeno predvidive i dosadne. Duboko u duši i dalje ste dete. Iznova se trudite da budete otvoreni i pristupačni, ali ipak retko koga puštate u svoj svet. Uglavnom ste ljubazni i pažljivi, a muškarci vas doživljavaju kao osobu kojoj je potrebna zaštita. 
 
 
3. Bajkerske čizme: Devojke i žene čiji je izbor "tvrda", rokerska obuća, poput aktuelnih bajkerskih čizama su hladne, odmerene i pomalo egocentrične. Ne veruju ljudima, pa su uglavnom veoma samostalne, ali su istovremeno i veoma osetljive i stalo im je do međuljudskih odnosa. Pametne su i uvek se iznova iznenade ljudskom grubošću i neadekvatnim ponašanjem. 
 
 
4. "Muške cipele": Ako se odlučujete za cipele inspirasane muškom obućom ("oksfordice") uzdržane ste i radije skrivate svoja osećanja, čak i kad izgarate od istih. Znate šta želite i gazite ka cilju bez obzira šta drugi misle o tome. Precizni ste i pronicljivi, a niste skloni lakom sklapanju prijateljstava. 
 
 
5. Sportska obuća: Devojke kojima su slaba tačka patike i uopšte uzev izrazito sportska obuća važe za aktivne i druželjubive. Vole putovanja i da budu stalno u pokretu. Uvek se trude da budu okružene ljudima koje vole i poštuju. 
 
 
6. Platforme: Žene koje radije od visokih potpetica biraju nešto udobnije platforme obično su jednostavne, samopouzdane i snažne u ljubavi. One su i sklone oklevanju i dvoumljenju, a u ljudima traže pouzdanost i poverenje. 
 
 
Izvor: Pressonline.rs

 

Kuda u kupovinu savet: 
 
Svakog dana napravimo 8-10.000 koraka. To je mnogo koraka i mnogo kilometara! Stoga, razmazite vaša stopala i priuštite im maksimalnu udobnost. Ulošci za obuću od memorijske pene ublažavaju pritisak na sve delove stopala i zglobove, sprečavaju bol u petama nakon dugog hodanja i podržavaju vaš hod i povećaju stabilnost. Više o ulošcima za obuću pogledajte ovde.