Zanimljivosti
27.05.2014.

5 tajni uspešne kupovine na rasprodaji

KUPUJTE NA KRAJU SEZONE
 
Rasprodaje vas čekaju krajem svake sezone, pa je zato najbolje da tada sa najvećim popustom kupite ono što ste dugo merkali.
 
Kupaći kostimi se kupuju krajem avgusta i u septembru, a toplija garderoba odmah posle zimskih praznika. Uštedećete bar 50 odsto ukoliko se budete držali ovog saveta.
 
SPRIJATELJITE SE SA PRODAVCEM
 
Obavezno se sprijateljite sa prodavcem u vašem omiljenom butiku.
 
Ne samo da ćete prvi saznati kad počinje rasprodaja nego će možda hteti i da vam sačuva rezervisanu robu dan - dva, kako biste iskoristili popust kada rasprodaja počne.ž
 
INVESTIRAJTE U KLASIKU
 
Trendi garderoba je uvek primamljiva, posebno na rasprodaji, ali zapamtite da je njena aktuelnost kratkog veka.
 
Ukoliko želite krpice koje možete nositi godinama, onda gledajte da budu klasičnog stila i kvalitetne izrade. Kraj sezone je vreme kada se kupuje upravo takva garderoba.
 
NE KUPUJTE SAMO ZBOG IMENA KREATORA
 
Ručno rađena suknja od svile i swarovski kristala, sa etiketom poznatog dizajnera, na sniženju od 70 odsto − zvuči impresivno, ali da li vam je to zaista potrebno? Ako u ormaru nemate nešto uz šta ćete moći da je nosite ili prosto nemate puno prilika kada ćete moći da je obučete, onda je to čisto bacanje para.
 
ČUVAJTE SE PRIMAMLJIVIH SLOGANA
 
Trgovci često mame potrošače natpisima kao što su „kupi jedan proizvod, drugi plati upola cene“. To na prvi pogled zvuči kao dobra pogodba, ali iskusni kupci znaju da i neće mnogo uštedeti. Ako platite nešto 500 dinara da biste drugu stvar platili 250, ukupno ćete potrošiti 750 dinara. Ta suma bi bez popusta iznosila 1.000 dinara, što znači da ste uštedeli samo 25 odsto.
 
Izvor: www.zena.blic.rs