Zanimljivosti
13.05.2014.

Šta Srbi kupuju na internetu?

Menadžerka za odnose s javnošću sajta Limundo Anđelka Ducić rekla je Tanjugu da se na tom portalu za aukcijsku kupovinu i prodaju svakog dana registruje 500 novih korisnika, i sada ima više od 360.000 članova.
 
"Kada bi se svi članovi Limunda skupili na jednom mestu i formirali grad, to bi bio drugi najveći grad u Srbiji posle Beograda", rekla je Ducić. 
 
Na sajtu Limundo oglašeno je više od 700.000 predmeta, a najviše se prodaju i kupuju knjige, tehnika, odnosno mobilni telefoni i računari, navela je sagovornica Tanjuga. 
 
Jedan od najskupljih predmeta koji je oglasen na Limundu jeste bager Džoa bageriste. 
 
Interesovanje, međutim, ne manjka ni za ljubavne serijale - ljubavna pisma iz tridesetih godina prošlog veka sa sve damskom tašnicom, kao i savremene ljubavne priče. 
 
"Često se oglašavaju i kolekcionarski predmeti, a nije retkost i da neko postavi različite časopise, a da ne zna da su to kolekcionarski predmeti", rekla je Ducić. 
 
Prema njenim rečima, najskuplji predmeti na Limundu su, ipak, kompleksne mašine za pravljenje sladoleda, rashladne vitrine, automobili i tehnika. 
 
Njena koleginica Sandra Poprečica navela je da se zahvaljujući društvenim mrežama doprinosi povećanju prodaje pojedinih predmeta. 
 
"Kada iskombinujemo sve kanale, tviter, fejsbuk, blog, putem kojih se trudimo da obaveštavamo korisnike o svim akcijama i novitetima, integracijom svih kanala doprinosimo tome da, kada promovišemo neku kategoriju, raste i prodaja tih predmeta", rekla je Poprečica. 
 
Predstavnica portala shopmania.rs, Mirjana Popović, kaže da i taj sajt, koji se bavi upoređivanjem cena, beleži porast broja korisnika. 
 
"Šop manija postoji u 27 zemalja sveta, a u Srbiji se sajt pojavio pre dve godine. Sajt je portal za upoređivanje cena, gde se može videti gde neki proizvod može da se kupi, po kojoj ceni, koji su način plaćanja, troškovi isporuke", rekla je Popović. 
 
Mesečno ima više od 240.000 posetilaca sa više od 870.000 pregleda, a postoji oko 200 onlajn prodavnica i oko 165.000 proizvoda. 
 
Najposećenije kategorije proizvoda u prošloj i u 2011. godini bili su televizori, laptopovi, računari, digitalni fotoaparati, mobilni telefoni, ali i bebi oprema, ženska kozmetika, donji veš, igračke za odrasle... 
 
Prema njenim rečima, u međuvremenu je došlo do pada potražnje za laptopovima i desk-top računarima a, samim tim, i za drugim računarskim komponentama. 
 
Primećen je, međutim, porast interesovanja za tablet računarima, dodala je sagovornica Tanjuga.
 
Izvor: Tanjug
 
Kuda u kupovinu savet: U našoj internet prodavnici uvek kupujte sa popustom!
 
Da biste ostvarili značajne uštede, odlučite se za kupovinu proizvoda i namirnica koji su na sniženju. Sada ne morate da gubite vreme čekajući popuste, pregledajte kataloge sa svim akcijskim ponudama na jednom mestu! Samo u internet prodavnici Kuda u kupovinu obavite jednostavnu i laku pretragu svih kataloga, popusta, akcija... Sve redovne, vikend, specijalne i mesečne akcije vodećih kompanija na jednom mestu!