Saveti za dobru kupovinu
13.09.2016.

Trebalo bi da znate o online kupovini...

Trend online kupovine koji potrošačima širom sveta donosi novo iskustvo u stalnom je porastu: trgovci šire ponudu proizvoda dostupnih putem Interneta, obezbeđuju specijalne popuste i pogodnosti a mnogi od njih nude i mogućnost besplatne dostave. 

Svake sekunde vodi se računa o sigurnosti vašeg novca i bezbednosti transakcija, pa danas možete bezbrižno kupovati putem interneta i fokusirati se na pronalaženje najboljih ponuda.

Pre nego što podelimo ovih 5 praktičnih saveta koje smo dobili od profesionalaca za šoping putem Interneta, važno je da se podsetimo najbitnije stavke kada je reč o online kupovini: sigurnosti.

Kliknite “kupi” s poverenjem

Kupovinu putem Interneta uvek započnite proverom mesta na kom se nalazite. Kako biste se uverili da ste na sigurnoj Internet stranici, proverite da li URL adresa počinje sa https://, a ne “http://”. Slovo “S” je veoma važno jer potvrđuje da stranica ima sigurnu vezu. Većina pretraživača će vam prikazati i ikonicu za zaključavanje u donjem desnom uglu prozora koja je potvrda da ste na sigurnoj stranici.

Prijavite se za newslettere kako ne biste propustili najbolje ponude

Trgovci često nude ekskluzivne ponude korisnicima koji su prijavljeni na njihove mejling liste putem kojih možete dobiti obaveštenja o najboljim i najnovijim ponudama. Ako postoje sajtovi na kojima volite da kupujete, prijavite se na njihove mejling liste kako biste među prvima dobijali obaveštenja o popustima i specijalnim ponudama. Takođe, trgovci često šalju i popuste za rođendane ili bonus ponude ako pozovete prijatelje.

Uvek upoređujte cene

Ako vidite cenu koja deluje veoma privlačno ne srljajte odmah u kupovinu, već napravite dodatno istraživanje kako biste uporedili ponude sa drugim online prodavnicama. Kada kupujete online možete “staviti” proizvod koji vam se dopada u korpu kako ga ne biste zagubili, i onda potražili na Google-u ime proizvođača, vrstu i oznaku proizvoda koji kupujete. Ne zaboravite da je jedna od velikih prednosti e-trgovine brzo i jednostavno pretraživanje uz veliku dostupnost proizvoda.

Pratite svoju porudžbinu

Vaša porudžbina zahteva vreme za obradu podataka i isporuku koja uglavnom zavisi od zemlje u kojoj je trgovac, kao načina dostave koji ste odabrali. Kako se servisi svakodnevno usavršavaju vi danas možete pratiti vašu porudžbinu i saznati očekivano vreme isporuke. Proverite podatke u svom profilu i pregledajte još jednom svoj e-mail, jer ćete ovako sigurno dobiti povratnu informaciju od prodavca.

Izvor: citymagazine.rs