Saveti za dobru kupovinu
12.05.2015.

Kako da u radnjama uštedite i do 20 odsto?

Svakodnevna kupovina u maloprodaji je i u Srbiji odavno postala ozbiljna "nauka". Samo je problem što tu "naučnu" stranu koristi samo jedna strana, a to su prodavci, dok se kupci i dalje drže one stare "ma znam ja…".
 
Marketing je odavno ušao i među rafove u srpskim prodavnicama. I još pre nego što su se ove pojavili srednji evropski ili jaki regionalni igrači (na one najjače iz EU još čekamo), dobro se znalo u počivšima "Pekabeti" ili "C marketu" kako kupcu prodati i ono po šta nije došao, a kamoli kao mu servirati cenu.
 
U međuvremenu se, dolaskom konkurencije, znanje iz maloprodaje se uveliko primenjuje i ovde – od toga kako je organizovana prodavnica, preko toga gde i šta stoji na rafu, do raznih akcija, popusta i kartica lojalnosti.
 
 
Naravno, ceo posao se isplati samo kada se ide u "veliku nabavku", jer u cenu moramo računati i trošak prevoza, pošto hipermarketi nisu svima "iza ćoška". U svakom slučaju, na "srednju" kupovinu od 5,5 hiljada dinara može se uštedeti i nekih 15 do 16 odsto, pa vi vidite.
 
Srećom, da bi ova neravnomerna borba surovih profesionalaca iz super i hipermarketa i kupaca, zbunjenih raznoraznim "ponudama koje se moraju iskoristiti", bila bar malo ravnopravnija, pojavio se internet i sa njime i lakši pregled svega što se nudi.
 
Napravite spisak, uporedite cene, verujte da uštede nisu male!
 
Izvor: Mondo.rs