Saveti za dobru kupovinu
17.11.2014.

Putovanja koja malo koštaju, a mnogo vrede

Za manje od 50 dolara po danu, ove države nude vam najviše zabave za vaš teško zarađeni novac.
 
Fidži
 
Fidži je, za razliku od susednih država prilično jeftin. Naravno da na Fidžiju ima mnogo hotela koji noćenje nude po ceni od 1.000 dolara, ali isto tako postoje manji hosteli, sobe i gostionice u kojima možete odsesti za manje od 25 dolara. Javni prevoz je jeftin, a sve plaže su besplatne za kupače.
 
Kambodža
 
Kambodža je jedna od najjeftinijih destinacija u azijskoj regiji. Klimatizovanu sobu možete iznajmiti već za 20 dolara. Porcija lokalne hrane koštaće vas dva dolara, a pranje veša – dolar. Ovde nećete bankrotirati, a ako imate budžet od oko 50 dolara po danu, uživaćete u luksuzu.
 
Portugalija
 
Portugalija je jedna od jeftinijih destinacija u Evropi. Ovde ćete naći predivne plaže, vinorodno područje, veličanstvene litice i istorijske lokalitete - i sve to za relativno malo novca. Najbolju, ali i najjeftiniju hranu naći ćete kod lokalnih proizvođača koji su uvek spremni da vam je pripreme tačno onako kako se priprema već vekovima.
 
Peru
 
Većinu ljudi koji posećuju Peru privlači bogata istorija, ali osim istorijskih lokaliteta Peru nudi predivnu i netaknutu prirodu, peščane plaže i plovidbu Amazonom. Obrok će vas retko koštati više od pet dolara, privatne sobe u gostionicama su oko 25 dolara za noć, a celu državu možete proputovati za manje od 30 dolara. Osim Maču Pikčua, ali to je ionako svet za sebe.
 
Kina
 
Put do Kine je najveći izdatak na ovoj listi. Ipak, ako ste spretni s traženjem jeftinih letova i to možete učiniti prihvatljivijim. Iznajmljivanje sobe koštaće vas 20 dolara za noć, hrana je dva do pet dolara po obroku, a javni prevoz košta manje od jednog dolara po danu.
 
Južna Koreja
 
Za jedan dolar dobićete oke 1.113 vona. Zašto je to bitno? Zato što 99 odsto svega u Južnoj Koreji košta manje od 1.000 vona. Kompletan ručak u jednom od restorana koštaće vas manje od osam dolara po osobi. Pivo možete kupiti za manje od jednog dolara, a solidna soba oko sedam dolara za noć.
 
Izvor: b92