Saveti za dobru kupovinu
14.11.2014.

Pravila za šoping na rasprodaji!

1. Napravite svoju wish listu. Možda zvuči retro, ali analogno još uvek pali, neka olovka i notes budu vaši najbolji prijatelji u kupovini.
 
 
2. Razmišljajte! Ukoliko vam je komad odeće koji je na sniženju zaista potreban, probajte u glavi da ga iskombinujete sa bar pet stvari iz vašeg ormana. Lako je za kombinovanje? Pravo na kasu!
 
 
3. Pronađite dobru krojačicu. U pantalonama koje dobro pristaju na svim ključnim mestima izgledaćete kao neko ko vodi računa o sebi. Kupujte pantalone najpribližnije svom broju, a zatim posetite krojačicu, primetićete iznenada da vaše pantalone više ne izgledaju kao da koštaju 4.000, već 40.000 dinara!
 
 
4. Nosite rolku. Ima nečega zbilja elegantnog u rolkama u crnoj ii beloj boji. To je komad koji je savršen za zimske dane, rolka ima prođu i u poslovnoj areni, kombinujte je sa pantalonama ili uskom suknjom do kolena.
 
 
5. Pronađite savršeni trenč. Trenč mantil je jedan od onih komada koje obavezno u svom ormanu moraju imati svi (odnosi se i na muškarce i na žene), oni lako mogu zaokružiti baš svaki look i učiniti ga elegantnim. Trenč nije izbor samo za radne dane, sjajno se slaže i uz casual kombinacije (neočekivano dobro ide uz patike). Ukliko želite da vaš outfit deluje skuplje umesto pamuka ili sintetike, posegnite za mantilom od vune.
 
 
6. Mala crna haljina kao odgovor na sve. Ako se približava bitna proslava, a ne raspolažete velikim budžetom za kupovinu elegantne haljine, najbolja ideja jeste da investirate u dobru malu crnu haljinu. Ona uvek donosi sofisticiranu notu bez obzira na situaciju. Ponovo potražite uslugu krojačice, koja će je namestiti savršeno i imaćete haljinu za sve prigode.
 
 
7. Izbor nakita. Kada se radi o nakitu ključna odrednica glasi: manje je više! Gomilanje šarenih narukvica ponekad čak može i pojeftiniti vaš izgled, rađe se opredelite za jedan ili dva komada u bojama plemenitih metala. Takođe, lep sat bez suvišnih detalja u sekundi može vaš look učniti finijim.
 
 
8. Cipele&Torbe. Kada se radi o aksesoarima, ključ je u pravilno odabranim strukturama. Salonke u špic su večni komad koji (za)uvek deluje profesionalno, a istovremeno i ženstveno. Kada se radi o torbama odlučite se za modele nalik kutijama čvrstih ivica i linija.
 
 
9. Peglajte! Ovo na prvi pogled može da izgleda kao nepotrebno zanovetanje ali kad ste poslednji put seli da lepo opeglate svoj čisti veš? Nekad smo skloni da kupujemo odeću koja se ne gužva kako bismo izbegli druženje sa peglom... Pogrešno! Investirajte u dobru peglu na paru.
 
10. Kupujte kod proverenih brendova. Zvučna imena su nekako morala da zasluže svoju reputaciju, zar ne? Nema veće sreće kao kada nađete pristupačne stvari na rasprodaji poznatih brendova.