Saveti za dobru kupovinu
10.06.2014.

Četiri načina kako pametno da kupujete

Evo nekoliko načina za pametniji šoping.
 
1. Istraživanje
Ono podrazumeva da pre nego što kupiš određeni proizvod, proveriš onlajn recenzije ili se raspitaš kod prijateljica o njegovom kvalitetu. Nisu svi proizvodi onakvi kakvim ih ti zamišljaš, a s dobijenim informacijama, možda ćeš shvatiti da ti takav ne treba.
 
2. Prespavaj
Iako je najlakši način videti savršeni komad odeće i odneti ga do blagajne, pokušaj sa ovom strategijom. Prespavaj ga. Ako baš ne možeš toliko da izdržiš ili nemaš vremena da se vratiš po njega sledeći dan, uzmi najmanje pola sata da razmisliš da li ti je zaista potreban. Tako se sigurno nećeš vratiti po svaki komad.
 
3. Nagrada
Ako već ne možeš da prestaneš da kupuješ, onda uradi tako da svaki komad iskoristiš kao podsticaj da završiš neki svoj lični cilj, kao npr. poslovni projekat, položiš ispit ili izgubiš koji kilogram. Na taj način, šoping je nagrada za trud. I kladimo se da ćeš u tom komadu uživati više nego u bilo kojem drugom.
 
4. Lista
Ako si jedna od onih devojaka koje imaju listu stvari koje žele da kupe, uz taj, dodaj još jedan i to onaj sa stvarima koje već imaš. To će prebaciti tvoje misli, da malo više ceniš ono što već imaš. Takođe, možda shvatiš da neku stvar s liste želja, već imaš gotovo identičnu u svom ormaru. Biće teško, ali treba probati.
 
Izvor: www.24sata.rs