Saveti za dobru kupovinu
09.05.2014.

Koliko košta matura u Beogradu?

Samo za proslavu maturske večeri, beogradski učenici završnih godina srednjih škola moraće da izdvoje i do 7.000 dinara. 
Proslava u restoranu ili hotelu zapravo je najmanji trošak, jer treba opremiti maturanta za zabavu.
 
Hoteli i restorani nude gotovo identične sadržaje, večeru na bazi švedskog stola, neograničeno bezalkoholno piće, popularne voditelje i muzičare. I dok se oni „otimaju" za maturante, roditelji se zbog cene hvataju za glavu.
 
– Samo što smo otplatili ekskurziju, a sad će se ređati i trošak za šminku, odelo, frizuru, cipele... Čini nam se kao da nema kraja –  kaže majka maturantkinje Jovane, Snežana Dimitrijević.
 
Nada Trifković, direktorka Medicinske škole „Beograd", kaže da su dobili ponude, ali da čekaju savet roditelja, jer treba da se pitaju oni koji to plaćaju.
 
– Naša škola je velika i najbitnija nam je bezbednost naših učenika – kaže Trifkovićeva.
 
Organizovanje proslava hoteli su prepustili agencijama koje se utrkuju koja će da angažuje poznatiji bend i voditelja „na glasu". Najviše iskustva u organizovanju matura ima Ljubiša Ćurčić iz agencije „Artival", koji već 24 godine, od otvaranja „Hajata", organizuje maturu.
 
– Školama smo ponudili dve cene, od 6.500 dinara u koju je uključeno piće dobrodošlice, aperitivsko piće, švedski sto i cenu od 6.950 u kojoj je, pored svega navedenog, uključena i neograničena konzumacija bezalkoholnog pića. Te večeri će nastupiti bend Trio pasaž, di-džejevi, voditelji programa će biti ili Voja Nedeljković ili pevačica Ksenija Mijatović, zavisi od večeri – kaže Ćurčić.
 
U „Kraun Plazi" program će voditi Ivan Ivanović, a za muzički deo biće zadužena pevačica Sara Jovanović. Tokom večeri, koja će trajati do tri ujutru, biće podeljene i nagrade, između kojih je i letovanje u Grčkoj.
 
U „Metropolu" će goste uveseljavati Akapulko bend, di-džejevi i voditelj Dragan Marinković Maca, a specijalne nagrade pripašće đaku generacije, mis i misteru večeri.
 
U Sava centru maturante očekuje, takođe, večera na bazi švedskog stola, program će voditi Ognjen Amidžić, a za muziku je zadužen Alegro bend.
 
Cene proslava:
 
Kraun plaza 6.900
 
Hajat 6.500-6.950
 
Metropol 6.850
 
Vila Jelena 5.450
 
Jezero 4.200
 
Sava centar 5.950
 
Taš hotel 3.600
 
Izvor: www.dnevno.rs
 
A koliko tek treba izdvojiti za haljine, cipele, nakit, frizuru, šminku...?
Uz pomoć naših saveta napravite same svoju frizuru, budite originalne i uštedite. Više ne morate plaćati skupe frizure u salonima lepote.
 
Kuda u kupovinu savet: Uštedite kupujući!
Uz naše proizvode napravite same svoju frizuru, budite originalne i jedinstvene. 
 
 
Uz pomoć našeg fenomenalnog dodatka za fen za pravljenje lokni zablistajte u maturantskoj noći. Više ne morate da se mučite i da oštećujete kosu raznoraznim spravama. Napravite savršene lokne brzo i jednostavno, bez oštećenja kose. Lako se montira na većinu fenova, pravi lokne bez oštećenja kao od električnog uvijača.
 
Tu su takođe i naši magični vikleri za savršene loknice! Napravite savršene lokne ili nežne talase za samo nekoliko minuta i zablistajte. Kao izuzetan detalj jesu valovi prednjeg dela kose ili šiški koji daju taj prefinjen i glamurozan izgled.
 
Uz haljine sa okovratnikom, maramom ili rolkom, najbolje idu glamurozne punđe. Magične trake su must have aksesoar. Uz pomoć trake napravite najlepše maturske frizure. Savijte kosu trakom, povucite vezicu za zatezivanje i uvijte najlepšu punđu, lako i jednostavno!
 
A za devojke koje žele da budu jedinstvene i originalne - tu su magične boje za kosu za lude frizure! Privremeno ofarbajte pramenove u jednoj ili više boja i zasenite sve oko sebe novom frizurom.
 
Više na: Kuda u kupovinu