Nagradne igre
03.11.2016.

Država organizuje nagradnu igru: Fiskalni računi za stan u Beogradu

U velikoj nagradnoj igri prikupljanja fiskalnih računa, moći će da učestvuju i opštine i gradovi Srbije.

Prvih pet opština i gradova čiji su građani prikupili najviše fiskalnih računa, u odnosu na broj stanovnika, dobiće posebnu nagradu.

Nagradna igra države kreće početkom decembra i za građane su obezbeđene brojne vredne nagrade - stan u Beogradu, automobil Fiat 500L, put u Diznilend, put u Pariz i Njujork, telefoni, televizori...

- Kako bi se dodatno probudio takmičarski duh i lokal-patriotizam kod građana, paralelno sa nagradnom igrom organizovaće se takmičenje za izbor "najpoštenijih" opština i gradova - kaže izvor iz Vlade.

Ko sakupi najviše fiskalnih računa, dobija nagradu.

- To može biti wi-fi park ili obnova nekog drugog javnog dobra. Na ovaj način, učešćem u nagradnoj igri i prikupljanjem fiskalnih računa, građani se ne bore samo za sebe, već i za grad u kojem žive, što će biti dodatni motiv za sve učesnike.

Jedan ciklus nagradne igre trajaće mesec dana, s tim što se računi mogu prikupljati nekoliko meseci.

- Na osnovu iskustva sa nagradnom igrom i ostvarenih rezultata, u 2018. godini je moguće organizovati nove cikluse. Nagradna igra će doprineti da se građani zainteresuju i edukuju zašto je važno uzimati fiskalne račune - navodi izvor.

U Palati Srbija će se održati sednica koordinacionog tela zaduženog za suzbijanje sive ekonomije. Na njoj će biti predstavljena nacionalna kampanja za podizanje svesti građana o sivoj ekonomiji. Na sednicu je pozvano više od 30 domaćih kompanija koje će, pored stranih ambasada i firmi, takođe finansirati nagradnu igru.

Izvor: srbijadanas.com