Nagradne igre
04.06.2014.

Slobodna zona: Nagrada za publiku

Filmski festival Slobodna zona započinje devetu Turneju na kojoj će posetititi preko 40 gradova Srbije. Na projekcijama tokom aprila, maja i juna gledateljke i gledaoci će imati priliku da vide izbor od 7 filmova koje je beogradska publika izglasala za najbolje na poslednjem, devetom izdanju festivala, koji je u novembru 2013. godine posetilo više od 17 000 gledateljki i gledalaca. 
 
Prva stanica na turneji Slobodne zone je Leskovac, a odmah iza njega slede: Kragujevac, Zrenjanin, Lazarevac, Kruševac, Novi Sad, Gornji Milanovac, Darosava, Bečej, Dimitrovgrad, Požega, Užice, Vranje, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Bajina Bašta, Vršac, Prijepolje, Subotica, Inđija, Sombor, Čačak, Pančevo, Šabac, Kanjiža, Bujanovac, Smederevo, Aranđelovac, Loznica, Novi Pazar, Ruma, Obrenovac, Bačka Palanka, Paraćin, Negotin, Ivanjica, Mokrin, Bor, Preševo, Sremska Mitrovica i Niš. 
 
Detaljan program po danima možete pogledati ovde
 
Slobodna zona će u saradnji sa medijskom kućom MTV i dnevnim novinama 24 sata dodeliti Nagradu za publiku. 
 
Nagrade se dodeljuju autorkama i autorima najbolje kritike/recenzije/kratkog eseja o jednom od filmova sa programa Turneje. 
 
Kratku recenziju ili osvrt na film u slobodnoj formi, ne dužoj od 3000 karaktera, zajedno sa kontakt podacima, tokom trajanja Turneje zainteresovani/e mogu poslati na e-mail adresu: recenzija@freezonebelgrade.org.
 
Rok za slanje radova je 20. jun 2014. godine.
 
Vidimo se u SLOBODNOJ ZONI! 
 
Više na: Freezonebelgrade.org