Istraživanja tržišta
06.06.2018.

Starbucks otvara prodavnicu u Beogradu

Najveći operater restorana u Centralnoj Evropi, AmRest Holdings SE najavio je danas da planira da otvori u Srbiji lokale lanca američke kafeterije Starbucks. 

U zvaničnoj objavi kompanije AmRest najavljen je dolazak poznatog lanca kafeterija u Srbiju. Prvi Starbucks lokal biće otvoren kasnije ove godine u Beogradu, gradu koji je poznat po ljubavi prema kafi. AmRest je vodeći operater Starbucks kafea u regionu Centralne Evrope, a Srbija predstavlja još jedno tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal.

Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u kompaniji AmRest, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja prvog lokala  izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog kafea u Beogradu ta kompanija biti u stanju da ljubiteljima kafe u Srbiji ponudi “jedinstveno Starbaks iskustvo”:

“Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast”.

Sa više od 28.000 lokala širom sveta, Starbucks se smatra najvećom svetskom kompanijom za prodaju specijalnih vrsta kafe.

Izvor: pcpress.rs