Istraživanja tržišta
29.09.2017.

I drugi Lidl se gradi - prvi završen i još neotvoren

Nemački lanac supermarketa "Lidl" kupio je na javnoj licitaciji prostor starog rasadnika na Futoškom putu za 233,4 miliona dinara.

Na parceli od 12.000 kvadrata "Lidl" će moći da sagradi prodajni objekat visine do jednog sprata, što će biti njihov drugi objekat u Novom Sadu.

Ova nemačka kompanija bila je jedini ponuđač na licitaciji, tako da su zemljište od Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kupili po početnoj ceni. 

Predstavnici Lidla nisu mogli da daju zvanične informacije o rokovima izgradnje i planovima, jer nisu imali dozvolu centrale kompanije, ali su ipak potvrdili da planiraju da na Futoškom putu sagrade drugi prodajni objekat u Novom Sadu. 

Prvi supermarket "Lidla" već nekoliko meseci stoji sagrađen na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope i samo od odluke ove kompanije zavisi kada će biti otvoren. Prema poslednjim informacijama, to će se dogoditi 2018. godine. 

Podsetimo da je Lidl prvi plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope kupio od Grada 2012. godine po ceni od 1,6 milion evra. 

Inače, u prostorijama UGZI-ja bila je zakazana i licitacija za prodaju placa od skoro 40.000 kvadrata, koji se nalazi takođe na prostoru nekadašnjeg rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu, ali se za ovo zemljište, koje se nudilo po ceni od 687 miliona dinara, niko nije javio. Ova parcela, koja je namenjena za izgradnju tržnog centra, ponovo će biti ponuđena na licitaciji.

Izvor: www.b92.net