Istraživanja tržišta
09.03.2017.

Započeta izgradnja tržnog centra Ada Mall

Globe Trade Centre S.A. (GTC), jedna od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine u Centralnoj, Istočnoj i Južnoj Evropi, postavila je kamen temeljac za izgradnju ADA MALL-A, šoping centra najnovije generacije nadomak Ade Ciganlije.

Ada Mall, sa adresom u Radničkoj ulici, prostiraće se na preko 34.000m2 i uz jedinstveno šoping iskustvo ponudiće Srbiji brendove kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Nova destinacija imaće pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko1000 parking mesta, povezanih u jednu celinu. Prodavnice i butici smestiće se na prva tri sprata, dok će se na ostalima nalaziti kafići, restorani i dodatna, višenamenska postrojenja.

Ada Mall, zgradu najnovije generacije, oplemenjivaće i najviše zelenih površina kada su u pitanju tržni centri u Srbiji. Na frekfentnoj lokaciji, posebno posećenoj tokom letnjih meseci zbog neposredne blizine popularnog kupališta Ada Ciganlija, ovaj tržni centar postaće novo gradsko jezgro sagrađeno u skladu sa najvišim svetskim standardima. Otvaranje ovog savremenog centra, dizajniranog za celu porodicu, planirano je za poslednji kvartal 2018. godine.

„Konstantnim ulaganjem kompanija GTC od Beograda čini moderan grad usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše ekološke standarde i internacionalni duh poslovnog načina života u srce Beograda. Kompanija GTC već 15 godina razvija Beograd i to planira da nastavi u svom daljem poslovanju, a postavljanje kamena temeljca za Ada Mall samo je još jedan korak u tom pravcu”, rekao je gospodin Thomas Kurzmann, predsednik Upravnog odbora GTC-a.

Posebna pažnja povećena je samom izgledu zgrade, pa je njena arhitektura inspirisana očaravajućim okruženjem u kojem se nalazi. Ovo se reflektovalo ne samo na oblik i dizajn zgrade, već i na izbor materijala koji predstavljaju kombinaciju stakla i gipsa u boji, prekrivenog vertikalnim drvenim elementima, zelenim zidovima, terasama i vrtovima.

Ni u večernjim časovima novi centar grada neće spavati. Nova gradska oaza bogata prirodom, transformisaće se u destinaciju bogatu barovima i restoranima. Tako će četvrti sprat Ada Mall-a postati novo mesto za one koji žele da se opuste na jedan jedinstven način, bilo koji dan u toku nedelje. Ovaj deo kompleksa imaće odvojeno radno vreme od ostatka tržnog centra, kreirajući noćni život nove dimenzije.

Kompanija GTC izgradila je više od 80.000 kvadratnih metara poslovnog prostora A klase ucentralnoj poslovnoj zoni Novog Beograda, u kojima se danas nalaze sedišta najvećih domaćih i međunarodnih kompanija. Do sada su u Beogradu otvorili 4 kompleksa - GTC House, GTC Square,19 Aveniju i FortyOne.

GTC je i ponosni vlasnik GOLD LEED sertifikata za GTC House i FortyOne, koje su postale prve poslovne zgrade u Beogradu nagrađene ovim prestižnim priznanjem, a koje se dodeljuje u skladu sa najvišim svetskim standardima zelene gradnje.

Izvor: www.retailserbia.com