Istraživanja tržišta
03.02.2017.

GORENjE - NAJBOLJI STRANI BREND KOJI SE PROIZVODI U SRBIJI

Beograd, 03. februar 2017 – Na jučerašnjoj završnoj ceremoniji akcije „Najbolje iz Srbije 2016“, prema izboru potrošača i stručnog žirija Gorenje je proglašeno za “Najbolji strani brend koji se proizvodi u Srbiji“. 

Gorenje Grupa je jedan od vodećih evropski proizvođač aparata za domaćinstvo koji je u Srbiji prisutan sa tri fabrike, u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru, zapošljava 2.500 ljudi, i nalazi se u vrhu liste najvećih srpskih izvoznika.
„Nagrada »Najbolje iz Srbije« za nas predstavlja potvrdu poverenja u Gorenje aparate za domaćinstvo jersu izbor pobednika u velikojmeri opredelili  glasovi potrošača. 

Gorenje brend je lider na tržištu prisutan već 66 godina. Poverenje u Gorenje brend gradimo ponudom proizvoda vrhunskog kvaliteta, inovativnih funkcija i izvarendnog dizajna, jednostavnih za upotrebu.Sigurni u kvalitet naših aparata, prvi smo u Srbiji uveli petogodišnju garanciju, a od skoro i desetogodišnju na inverter motore.Izgradnjom  jedne od najsavremenijih servisnih mreža u Srbiji obezbeđujemo i vrhunsku postprodajnu uslugušto čini Gorenje brend pouzdanim partnerom u svakodnevnom životu«, izjavila je Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje Beograd.

Od dolaska Gorenja u Srbiju, pre 10 godina, do danas je samo u  fabrici Valjevo  proizvedeno više od 5 miliona frižidera koji su plasirani na tržište Srbije, Evrope i sveta. Za isto vreme, fabrika bojlera Gorenje Tiki u Staroj Pazovi proizvela je više od 3 miliona bojlera. Dodeljena nagrada je priznanje ne samo Gorenju već ujedno i pohvala zabrojne domaće dobavljače komponenti i delova.

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Privredne komore Srbije akcija “Najbolje iz Srbije” već dvanaest godina nagrađuje najbolje brendove i kompanije u Srbiji za postignute finansijske i tržišne rezultate.
Gorenje Grupa je jedan od vodećih evropskih proizvađača aparata za domaćinstvo, sa tradicijom dugom više od 66 godina. Zbog originalnog dizajna, robna marka Gorenje, u svetu  prepoznatljiva po kvalitetu i jednostavnom upravljanju, danas predstavlja nov trend u opremanju doma. 

Na tržištu Srbije kompanija je prisutna sa 16 prodajnih Gorenje Studio salona, rasprostranjenom servisnom mrežomi tri fabrike u Valjevu, Staroj Pazovi i Zaječaru.