Istraživanja tržišta
09.04.2016.

Uskoro - Tržni centar umesto stare fabrike na Karaburmi

Gradilište tržnog centra "Belgrade Plaza" u Višnjičkoj ulici u Beogradu, čija je vrednost oko 80 miliona evra, obišli su gradonačelnik Beograda i generalni direktor izraelske kompanije "Plaza Centers Srbija".

"Belgrade plaza" će biti jedan od tri najveća tržna centra u Beogradu, koji će zaposliti 1.500 ljudi.

Ovaj projekat potpuno menja izgled ovog dela Beograda, opštine Palilula, jer umesto jedne napuštene i stare fabrike do kraja maja 2017. godine imaćemo prelep tržni centar.

Nov tržni centar i izgradnja stambeno-rekreativnog centra na Adi Huji je predviđena Planom detaljne regulacije tog dela opštine Palilula, koji je Skupština Beograda usvojila prethodne godine, što će učiniti Beograd atraktivnijim.

Ovo je trenutno najveće gradilište maloprodajnog prostora u Srbiji, koje se prostire na 61.000 kvadrata od kojih će 32.300 kvadrata biti prodajni prostor raspodređen na tri nivoa sa pogledom na Dunav.

Planira se dovođenje nove međunarodne kompanije koje će ući na tržište Srbije i pronaći svoje mesto na njemu. Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi ocenio je da su Srbija i njena prestonica "posebno interesantni za izraelske investitore".

Parcela na kojoj se gradi tržni centar nalazi se na mestu nekadašnje fabrike "Sport star" u Višnjičkoj ulici 84 na Karaburmi. Izgradnja "Belgrade plaza" počela je u julu prošle godine, a završetak radova očekuje se početkom 2017. godine.

Izvor: rs.n1info.com