Istraživanja tržišta
30.06.2014.

Koliko će vas koštati letovanje?

U jurnjavi za mušterijama, turističke agencije su svoje aranžmane prilagodile bukvalno svima, odnosno svakom džepu. Tako se u ponudi mogu pronaći ture od nepunih 200 evra, za one skromnijih mogućnosti, ali i luksuznije varijante odmora, koje koštaju od 600 evra pa naviše. 
 
Sa manjim budžetom može se, uglavnom u Crnu Goru ili Grčku, dok oni koji mogu da izdvoje više stotina evra za letovanje imaju mogućnost da putuju u Tursku, Egipat, Španiju, Italiju...
 
Do 200 €
 
Mada zvuči neverovatno, čak i sada je moguće obezbediti letovanje za manje od 200 evra. Recimo, za manje od 100 evra i dalje se može naći apartman na severu Grčke, a u tu cenu je uključen i autobuski prevoz. Po povoljnim cenama možete letovati na zelenom Tasosu i ekskluzivnom Zakintosu, ali i organizovati letovanje u Turskoj.
 
Ko želi da letuje u mondenskom Bodrumu treba da izdvoji nešto više. Naravno, oni koji previše ne biraju odredište mogu da letuju i u hotelu sa uslugom „all inclusive" u - Bugarskoj. 
 
Do 300 €
 
Sa ovim budžetom moguće je na letovanje stići i avionom! Recimo, nekoliko dana u hotelu u Tunisu, ali ceni treba dodati aerodromske takse od 32 evra, pa se neuporedivo više isplati letovati više dana.
 
Čak i u Antaliji se može na letovanje otići avionom i odmarati se osam noći. Paket-aranžman za Marmaris i Bodrum može se pronaći po ovoj ceni.
 
Ovde spadaju ponude za paket-aranžman (noćenje sa doručkom u hotelu) za Majorku, gde treba dodati novac za aerodromske takse - 28 evra. Takse za Hurgadu su 36 evra, ali su zato cene hotelskog smeštaja povoljnije.
 
Ko ne može da putuje autobusom do Zakintosa, već za 250 evra može da ide avionom. Takse su 37 evra.
 
Do 400 €
 
Za sumu od 400 evra gotovo možete da birate odredište. Recimo, odmor na najlepšem grčkom ostrvu Santoriniju. Za taj novac obezbeđeni su avionski prevoz, noćenje sa doručkom u hotelu uz najlepši zalazak sunca na čitavom svetu. 
 
Isto važi i za Rodos, ostrvo vitezova. Za ovaj novac možete naći ponudu za sedam noćenja u hotelu na elitnoj Azurnoj obali, gde letuje svetski džet-set.
 
U Egiptu ili Tunisu može da se bira hotel. 
 
Sicilija je idealno odredište za mlade, a jedini problem može da bude vanpansionska potrošnja. 
 
Do Malte se ne može stići autobusom, već samo avionom, ali uz boravak u skromnijem hotelu može se letovati do 400 evra.
 
Do 600 €
 
Sa ovim budžetom, praktično, može da se letuje svuda, jer se za taj novac bez problema može na letovanje otići avionom, platiti takse i odabrati dobar hotel sa uslugom polupansiona. Cene hotela sa četiri zvezdice u Antaliji se kreću oko 600 evra, dok cene za Kipar počinju od 570 evra. 
 
Oko 500 evra koštaju i krstarenja „Costa Cruises", uključujući i lučke takse. Takođe, u okviru ovog budžeta imate na raspolaganju kompletan aranžman do Dubaija u trajanju od deset dana, a najbolja informacija je da deca, kao i u Turskoj ne plaćaju smeštaj.
 
 
Izvor: www.novosti.rs