Istraživanja tržišta
06.05.2014.

Oko 60% korisnika interneta kupuje onlajn

Kupovina preko interneta najpopularnija je među žiteljima Velike Britanije (82% korisnika globalne mreže), Danske i Švedske (po 79%), Nemačke (77%), Luksemburga (73%) i Finske (72%).
 
Najmanji procenat korisnika interneta koji kupuju onlajn je u Rumuniji (11%), Bugarskoj (17%), i Estoniji i Italiji (po 29%), preneo je Itar tas.
 
Istraživanje je pokazalo da stanovnici EU putem interneta najradije kupuju odeću, sportsku opremu, knjige, časopise, elektronski edukativni materijal, kao i da rezervišu za turistička putovanja.
 
Broj žitelja Evropske unije koji su aktivni korisnici interneta iznosi 75% radno aktivnog stanovništva.
 
U Rusiji, prema najnovijim podacima Fonda javnog mnjenja, 66,1 miliona ljudi starijih od 18 godina koristi internet najmanje jednom mesečno. To predstavlja oko 57% ukupnog punoletnog stanovništva zemlje.
 
U septembru je oko 18% korisnika interneta preko globalne mreže obavljalo kupovine i naručivalo robu i usluge u onlajn prodavnicama.
 
Izvor: 24 sata
 
Kuda u kupovinu preoruka: U internet prodavnici Kuda u kupovinu, uštedite kupujući onlajn preko grupnih popusta, gde možete po najpovoljnijim cenama kupovati Vaše vaučere. Sada ne morate da gubite vreme čekajući popuste, pregledajte kataloge sa svim akcijskim ponudama na jednom mestu! Samo u internet prodavnici Kuda u kupovinu obavite jednostavnu i laku pretragu svih kataloga, popusta, akcija... Sve redovne, vikend, specijalne i mesečne akcije vodećih kompanija na jednom mestu!