Kupoholičarske vesti
30.09.2014.

Pravila za kupovinu odeće

Kao prva stavka navodi se činjenica koja se odnosi na uzimanje vremena. Tu se pre svega misli na izdvajanje potrebnog vremena kako bi u miru mogli da odlučite što ćete sve kupiti. Kao primer najbolje je uzeti kupovinu svečane haljine.
 
Nikako nije dobro čekati zadnji trenutak, nego se u potragu uputiti mnogo ranije kako bi na miru mogli odabrati najbolje za sebe i za ne tako velike pare.
 
Prilikom kupovine potrebno je dobro obratiti pažnju na svaki odevni materijal koji mislite da kupite. Ako se kojim slučajem radi o haljini, ili možda majici te košulji sa rajsferšlusom, pokušajte da ga par puta povučete kako bi videli da li negde zapinje.
 
U slučaju da već u radnji počne da vam zapinje za materijal, možete samo pretpostaviti šta će se događati svaki put kada poželite da obučete kupljenu haljinu, ili košulju. Svakako se radi o robi s greškom, ili jednostavno lošeg kvaliteta.
 
Pre same kupovine proverite u svom ormaru šta vam tačno nedostaje da se slučajno ne bi dogodilo da dva puta za redom kupite isti komad odeće.
 
Kod samog shoppinga mora se dogoditi ljubav na prvi pogled. Naime ako vam je određeni komad odeće odmah zapeo za oko, znači da ste već izabrali i dalje više ne morate tražiti. Potrebno je razmišljati o odeći koju ćete sada nositi, a ne za neka bolja vremena.
 
Kada kupujete pantalone koje ćete najviše nositi na visoke pete, bilo bi najbolje te iste cipele nosite sa sobom kako bi mogli na samom licu mesta isprobati. Zašto ne biste olakšali sebi kada je već moguće?
 
Izvor: Savjetnica.hr