Saveti za dobru kupovinu
17.09.2014.

Kataloška prodaja: prednosti i mane

Ono što je dobro u svemu tome je što imate mogućnost da uzmete katalog s najnovijom ponudom, sednete u miru i bez ikakve gužve i žurbe odaberete ono što vam najbolje odgovara.
 
Postoji nekoliko ključnih prednosti u tom pristupu. Dok čitate katalog imate utisak kao da ste u trgovini,  za same trgovce se smanjuje rizik od krađe robe, niže ciene i ono što je već navedeno, omogućuje kupcima da na miru biraju.
 
Međutim kao negativna strana se navodi potrebno davanje svog imena, prezimena, adrese i telefonskog broja. Poznato je da danas ljudi nisu previše voljni odavati svoje lične podatke.
 
Mnoge kompanije u poslednjih nekoliko godina oslonile su se isključivo na prodaju putem kataloga, povečavajući on-line prodaju. Prema online prodaji krenule su robne kuće kao što su Sears i JCPenney.
 
Danas se firme okreću svojim print katalozima kako bi prodavali proizvode. Ovaj novi trend je namenjen potrošačima kako bi mogli da uživaju u popustima i nekim drugim prednostima. Web katalog ponude uključuju cene, popuste, različite metode plaćanja i još mnogo toga.
 
Online katalozi olakšavaju pronalaženje novih klijenata na liniji bez trošenja na štampanje materijala. Ti katalozi omogućuju veću fleksibilnost. Međutim, iako mogu povećati prodaju, da bi ti katalozi fukcionisali, potrebno je mnogo ulaganja.
 
Ovaj način poslovanja obično nudi dobre cene, jer prodavac ne mora da ulaže u velike zgrade. Budući da prodavci ne treba da upravljaju fizičkim inventarom, oni mogu ponuditi širok izbor proizvoda koji ne mogu biti ponuđeni od strane maloprodaje.
 
Još jedna prednost, kao što je već spomenuto je prednost kupovine od kuće. Nema troškova za gorivo, prednost za starije ljude itd. Online katalozi također omogućuju kupcu da uporedi cene i odabere uslove isporuke koji su za njih praktičniji.
 
U online katalozima možete uživati odmah, za razliku od fizičkih kataloga gde morate pričekati kada ih naručite. Tu su i neke mane, npr. troškovi prevoza za ono što naručite. Kupci bi trebalo da budu oprezni, jer s vremena na vreme troškovi dostave mogu završiti povećanjem troškova proizvoda i tako staviti cenu drugačiju od one u ponudi.
 
Kuda u kupovinu savet: Pogledajte ovde sve Kuda u kupovinu akcije i kataloge na jednom mestu. Saznajte prvi gde su akcijska sniženja vaših omiljenih proizvoda! Ovde možete kupovati na rasprodaji. Požurite! Ograničen broj!
 
Izvor: Savjetnica.com