Kupoholičarske vesti
17.04.2014.

Radno vreme prodavnica, pošti i banaka za vreme Uskršnjih praznika 2014.

Svima koji u Beogradu žele da se pripreme za uskršnju trpezu i nabave namirice, četvrtak će biti poslednji dan kada će to moći da učine. Na Veliki petak većina objekata će biti zatvorena ili će imati skraćeno radno vreme, a u nedelju će sve biti zatvoreno.

 

Beograđani koji su odlučili da prazničnu kupovinu obave u poslednjem trenutku, moraće da požure i već u četvrtak odu u nabavku, pošto će već od petka mnoge prodavnice raditi skraćeno.
 
Svi koji u naredna 24 časa ne obave predviđene poslove u bankama, poštama, opštinama i drugim državnim institucijama, moraće, skoro po pravilu, da sačekaju sve do utorka!
 
Problem će imati i roditelji koji rade u firmama gde su petak i ponedeljak uobičajeni radni dani pošto su đaci osnovnih (i srednjih) škola na uskršnjem mini-raspustu, dok će svi beogradski vrtići ponovo otvoriti vrata tek 22. aprila, pišu Večenje Novosti.
 
I dok će većina trgovina, pekara, pijaca i supermarketa u petak, subotu i ponedeljak biti otvorena makar u skraćenom radnom vremenu, dotle će u nedelju, na Vaskrs, skoro sve biti “zakatančeno”. Sa sve prestoničkim tržnim centrima.
 
Ipak, za one koji ne stignu u petak ili subotu da se snabdeju, nije baš sve izgubljeno: nekoliko gradskih pijaca radiće u nedelju do 13 časova, dok će Veletržnica biti otvorena non-stop tokom praznika, baš kao i pojedine manje privatne radnje širom prestonice.
 
Beograđani će od petka do utorka imati i problema sa prevozom. Bilo da će čekati nešto duže na autobuse, tramvaje i trolejbuse zbog nedeljnog reda vožnje ili činjenice da će taksi usluge morati da plaćaju četiri dana po prazničnim, skupljim tarifama.
 
Svi objekti “Merkatora” i supermarketi “Roda” će u petak i u subotu raditi po uobičajenom radnom vremenu. U nedelju će biti zatvoreni, a već od ponedeljka ponovo će normalno biti na raspolaganju potrošačima.
 
Supermarketi “Maksi” i “Tempo” na Veliki petak će raditi do 18 sati, a u nedelju će biti zatvoreni. “Delez” objekti radiće redovno u subotu i ponedeljak, dok će “Maksi”, “Minimaksi” i “Tempo Ada”, koji inače rade non-stop, biti otvoreni u subotu do 22.00.
 
“Idea” tokom vaskršnjih praznika neće raditi jedino u nedelju 20. aprila. U petak 18. i ponedeljak 21. aprila sve trgovine biće otvorene u uobičajenim terminima. Radnje DIS-ovog lanca radiće po redovnom režimu 18. i 19. aprila. One će biti zatvorene na Vaskrs, a od 21. aprila će raditi po uobičajenom radnom vremenu.
 
Zelene pijace će u petak i subotu raditi uobičajeno. Nedelja je i za njih neradni dan, dok će u ponedeljak raditi skraćeno od 6.00 do 13.00. Jedino će pijace “Zemun”, “Banovo brdo”, “Dušanovac”, “Bele vode” i “Gornja varoš” u nedelju raditi od šest do 13 časova.
 
Na Vaskrs, u nedelju 20. aprila i u ponedeljak Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu neće raditi. U petak će kapije biti uobičajeno otvorene za kupce od 8 do 16 časova.
 
Sveže voće i povrće tokom praznika biće dostupno 24 sata na Veletržnici. Ovaj objekat neće prestajati sa radom ni u petak, ni u nedelju.
 
Dežurne pošte u petak, subotu i ponedeljak biće u Takovskoj 2 (24 časa), Nehruovoj 68b (8.00-20.00), u TC “Novi Merkator” (9.00-19.00) i TC “Stadion” (8.00-19.00). Na Uskrs će dežurna biti samo Glavna pošta u Takovskoj 2.
 
Većina banaka neće raditi od 18. do 21. aprila, osim dežurnih poslovnica. Ekspoziture u tržnim centrima radiće skraćeno radno vreme u petak i u subotu, u ponedeljak puno radno vreme, a u nedelju će biti zatvorene.
Šoping centri “Delta siti” i “Ušće” radiće u petak po skraćenom radnom vremenu do 18 časova, a TC “Stadion” do 20.00. U subotu je normalni radni dan, baš kao i ponedeljak, do će u nedelju svi biti zatvoreni.
 
Naplata parkiranja neće se obavljati u zoniranim delovima grada od 18. do 21. aprila. Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni. Šlep služba (“pauk”) radiće po režimu koji se primenjuje tokom vikenda.
Lanci pekara radiće po izmenjenom režimu. Veći broj njihovih maloprodajnih mesta u petak, u subotu i ponedeljak radiće skraćeno radno vreme. U nedelju, 20. aprila biće zatvorene.
 
Prevoz taksijem naplaćivaće se po drugoj, skupljoj tarifi, večeras od 22 sata do utorka 22. aprila u 6.00. Vozila gradskog prevoza saobraćaće po nedeljnom redu vožnje od petka pa sve do utorka u ranim jutarnjim časovima.
 
Restorani”Mekdonaldsa” radiće u petak skraćeno do ponoći, 1.00 ili 2.00. “Mekdrajvovi” će biti otvoreni non-stop, osim “Piramide” koji će raditi od 11 sati. Objekti u tržnim centrima na Vaskrs će biti zatvoreni.
 
Pet apoteka dežuraće 24 sata od 18. do 21. aprila: “Sveti Sava” (Nemanjina 2), “Prvi maj” (Kralja Milana 9), “Bogdan Vujošević” (Goce Delčeva 30), “Zemun” (Glavna 32) i “Gornji grad” (Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac). Ostale će raditi svakoga dana od 8-18 časova.
 
 
Izvor:
(Telegraf,rs)