Kupoholičarske vesti
19.10.2011.

Popust na kupovinu knjiga putem servisa PlatiMo


„Svesni smo da je kupovina putem Interneta i mobilnog telefona budućnost i želimo svojim kupcima omogućiti da budu na Sajmu knjiga gde god da se nalaze. Zahvaljujući Telenorovoj usluzi PlatiMo, moguće je kupovati knjige sa bilo kog mesta, u bilo koje vreme i na taj način izbeći gužve, a pri tome dobiti značajan popust,“ kaže Aleksandar Drakulić, direktor sajta Knjizara.com.


Slovenačka kompanija Halcom razvila je platformu na kojoj se zasniva servis PlatiMo i koji omogućava sigurnu i brzu transakciju novca uz visok stepen zaštite podataka. PlatiMo je finansijska usluga plaćanja putem mobilnog telefona i predstavlja modernu alternativu novcu i platnim karticama, koja se može po jednostavnosti uporediti sa podizanjem novca na bankomatu. 


Telenor ovu uslugu nudi svojim korisnicima zajedno sa partnerima Komercijalnom, Raiffeisen, Erste i Credit Agricole bankom, a neke od kompanija i firmi koje su ušle u sistem PlatiMo su Metro Cash&Carry, Tehnomanija, Knjizara.com, Philip Morris, JAT, Studio Moderna i veliki izdavaoci računa poput Elektrovojvodine.


PlatiMo uslugu moguće je koristiti nezavisno od tipa mobilnog telefona. Korisnik je obavezan samo da u Telenorovoj prodavnici zameni staru SIM karticu novom sa digitalnim sertifikatom i poveže sertifikat sa tekućim računom u banci. Konačni korisnik tako može da obavi plaćanja mesečnih računa za Telenor, struju, vodu, kupuje na Internetu, prebacuje novac drugim PlatiMo korisnicima, kupuje avio karte putem JAT-ovog call centra i pazari u Internet prodavnicama. Pored plaćanja, usluga PlatiMo može se koristiti i za naručivanje servisa e-uprave, elektronskog bankarstva i sličnih servisa.

{webgallery integration="directory" engine="lightbox"}/images/stories/2011/oktobar/knjizara{/webgallery}