Kupoholičarske vesti
21.04.2010.

Fabrika sladoleda u Novoj Pazovi - Ice Cream Factory

Milosavljević je istakao da je ovakva investicija važna za srpsku ekonomiju u vreme krize jer će otvoriti nova radna mesta, koristiti domaće sirovine i imati domaće partnere u prodaji.

Direktor “Ice Cream Factory” Radosav Komadinić izjavio je da se u ovoj fabrici, čiji je kapacitet 300.000 litara sladoleda mesečno, proizvodi 13 vrsta sladoleda i da je u njoj zaposleno 37 radnika.

Komadinić je najavio da će se u fabrici proizvoditi samo porodična pakovanja jer u svetu opada trend potrošnje sladoleda na štapiću i u kornetu, i dodao da fabrika snabdeva hotele i restorane u Srbiji, a njeni sladoledi mogu se naći i u većini trgovinskih lanaca u zemlji.

Prema njegovim rečima, sladoledi iz Nove Pazove prodaju se u Rusiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Bahreinu, pri čemu fabrika ima problem sa izvozom na tržište Hrvatske koje se štiti visokim carinama, iako je ta zemlja članica CEFTA.

Fabrika u Novoj Pazovi, površine 700 kvadratnih metara, jeste grinfild investicija vredna 1,2 miliona evra i izgrađena je na industrijskoj lokaciji od dva hektara.

“Ice Cream Factory” u Novoj Pazovi zadovoljava najviše standarde i poseduje sertifikate HACCP i ISO.