Kupoholičarske vesti
17.03.2016.

Tommy Hilfiger - muška kolekcija proleće/leto 2016.

Muška kolekcija proleće/leto 2016. američkog modnog klasika Tommy Hilfiger, pod nazivom The Good Life, inspirisana je avanturističkim duhom i dinamičnim odmorom na egzotičnim ostrvima. Ključni komadi kombinuju opušteni ostrvski šarm sa sofisticiranošću, nautičkim i egzotičnim uticajima u miksu sa suncem okupanom paletom boja, sportskim detaljima, teksturnim tkaninama i military elementima. Stil je nadahnut radovima legendarnog fotografa Slim Aaronsa, poznatog po slikama celebrity faca u retkim trenucima odmora. Kolekcija proleće/leto 2016. je svojevrsna oda odmaranju na ostrvima. 

Modno putovanje počinje u Honolulu, nekada udaljenoj ostrvskoj destinaciji koja se transformisala u urbano ostrvo. Tropi sreću grad, gradske mornarske inspiracije se ogledaju kroz breton pruge na blejzerima, dok se nautički tech uticaji reflektuju u dry fit tkaninama i teškoj trikotaži, poigravajući se teksturom. Sezonski must have su jersey majica uparena sa novim teksas Chino pantalonama ili tamnim farmerkama, a nova Oksford majica ima moderni color-block i pruge, dok arhitektonski mini printovi dajunovu oštrinu. 

Sledeće strajalište je Havana, sinematično ostrvo gde vintage stil ’50-ih dobija jasan, čist i moderan izgled. Priča o chino pantalonama se nalazi u centru pažnje sa naborima, izraženom keper strukturom, kao i suknje koje su isečene, sužene. Sofisticirane polo majice sadrže efekat ispranosti, a Latino uticaji se mogu videti u kubanskim majicama, košuljama od kamenovanog pamuka. Iconic američki detalji su primetni u raznolikosti pruga kao i neočekivanoj paleti boja poput bele i crne, kao i maslinasto zelenoj.  

Avanturu završavamo u Martha’s Vineyard, tipičnom ruralnom ostrvu na obali Cape Cod. Rustičan i prirodan, stil je relaksiran sa dosta teksture i ručno izrađenih detalja. Šortsevi sa printom su must have kao i reversibilan denim. 

Mušku kolekciju proleće/leto 2016. možete kupiti u prodavnicama TOMMY HILFIGER u Beogradu – Ušće shopping center i Kralja Petra 30, Novom Sadu – Zmaj Jovina 19, kao i Nišu – Forum shopping centar, kao i Podgorici – Delta city.