Kupoholičarske vesti
15.03.2011.

Bauhaus | Delta Real Estate gradi prvi Bauhaus objekat u Srbiji

Ugovor o izgradnji potpisali su potpredsednik za razvoj Delta Holdinga Dejan Racić i direktor za međunarodni razvoj kompanije Bauhaus Helmut Divald (Helmut Diewald). Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamenik ambasadora Nemačke u Beogradu Hans-Ulrih Zidbek (Hans-Ulrich Südbeck).

01_Bauhaus_potpisivanje_ug

Prodajni centar Bauhaus pripada segmentu "uradi sam" (Do-It-Yourself), imaće više od 20.000 kvadratnih metara prostora i 400 parking mesta za posetioce. Kupcima će ponuditi više od 120.000 proizvoda iz kategorija građevinskih materijala, sanitarija, rasvete, opreme za baštu, proizvoda za kuću... Početak izgradnje planiran je za početak 2012. a otvaranje objekta najkasnije u jesen 2012. godine.

Kompanija Delta Real Estate u ovom projektu obezbedila je za partnera odgovarajuću lokaciju i izvešće gradnju objekta po principu "ključ u ruke". Saradnja sa kompanijom Bauhaus predstavlja nastavak saradnje Delta Real Estate sa renomiranim svetskim kompanijama i njihovog dovođenja na tržište Srbije.

Investicija u prvi maloprodajni objekat Bauhaus vredna je 22 miliona evra i ona će omogućiti otvaranje više od 100 novih radnih mesta.

Bauhaus je jedna od vodećih evropskih kompanija u segmentu "uradi sam", posluje u 15 zemalja sa više od 200 prodajnih objekata. Poznata je i kao kompanija visokih ekološih standarda zbog čega je u 2010. od nemačkih kupaca dobila prestižnu nagradu "Trgovac godine".

Bauhaus u narednom periodu planira otvaranje još nekoliko objekta u Srbiji, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.