Kupoholičarske vesti
21.10.2010.

METRO Cash & Carry otvorio distributivni centar u Subotici

 

Veronika Punčeva (Veronika Puncheva), predsednica Upravnog odbora kompanije METRO Cash & Carry Srbija, Kristijan Milš (Christian Mielsch), regionalni direktor kompanije METRO Cash & Carry za centralnu i istočnu Evropu, Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga Vlade Srbije, Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja Vlade Srbije, i Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, svečano su otvorili novi objekat u prisustvu predstavnika kompanije, republičkih i lokalnih vlasti, diplomatskog kora, poslovnih partnera i medija.

„Naša misija je da opslužujemo profesionalne kupce iz različitih sektora, fokusirajući se na male, nezavisne trgovine i ugostiteljski sektor, i pružajući odgovarajuća rešenja za kancelarije. Od sutra, profesionalni kupci u Subotici imaće novog partnera, naš novi distributivni centar, koji će im na ukupnoj površini od 10.500 kvadratnih metara ponuditi asortiman visokokvalitetnih proizvoda, široki spektar od preko 20.000 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, i izuzetno konkurentne cene“, izjavila je na ceremoniji otvaranja Veronika

 

Punčeva. „Iskreno verujemo da je ovo naredni korak u plodnoj i dugoročnoj saradnji sa našim kupcima i poslovnim partnerima u Vojvodini“, dodala je gospođa Punčeva, koja je u okviru svečanosti predstavniku lokalne predškolske ustanove „Naša radost" uručila ček u vrednosti od 8.000 evra. Ova donacija kompanije METRO Cash & Carry još jedna je potvrda njene posvećenosti lokalnoj zajednici i biće iskorišćena za renoviranje zgrade ustanove.

„Otvaranje METRO centra za Suboticu ima višestruki značaj. Pre svega zbog 180 novozaposlenih ljudi, koji su našli svoje mesto direktnim zapošljavanjem u ovoj veletrgovini, i 40-ak koji su zaposleni u pratećim službama“, izjavio je Saša Vučinić. „Takođe nam je bitno da je jedna značajna investicija završena na vreme, što ukazuje da su sve gradske službe svoj deo posla uradile na vreme i bile u potpunosti na usluzi investitoru. Naravno, za Suboticu je od velike važnosti što je jedna internacionalna kompanija sa takvim renomeom došla u naš grad, što će nam biti važna preporuka i za naredne investitore“, rekao je gradonačelnik.

Distributivni centar na Segedinskom drumu ima ukupnu površinu od 10.500 kvadratnih metara i 250 mesta za parking, a sagrađen je za nešto više od četiri meseca. Novi veleprodajni objekat profesionalnim kupcima ponudiće preko 20.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala renomiranih stranih i domaćih proizvođača i dobavljača po povoljnim cenama i pomoći malim i srednjim preduzećima iz Subotice i regiona da unaprede svoje poslovanje. Centar u Subotici će od domaćih proizvođača i dobavljača nabavljati oko 80% prehrambenog asortimana i tako dati podsticaj domaćoj industriji. Ovo je ujedno i prvi METRO Cash & Carry veleprodajni objekat u Srbiji sa rampom za organizovanu dostavu robe profesionalnim kupcima.

fotografije sa otvaranja

{webgallery engine="tooltip" integration="directory"}/images/stories/desavanja/2010/oktobar/metro{/webgallery}

 

Sa distributivnim centrom u Subotici, investicije kompanije METRO Cash & Carry u Srbiji iznose 120 miliona evra. Kompanija je do sada otvorila šest distributivnih centara – dva u Beogradu i po jedan u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Subotici, kao i METRO po meri veleprodajni objekat u Šapcu, novi prodajni format prilagođen potrebama profesionalnih kupaca u gradovima sa manjim brojem stanovnika, i zaposlila preko 1.500 ljudi. Kompanija METRO Cash & Carry ostvaruje izuzetnu saradnju sa domaćim dobavljačima i proizvođačima, kojima takođe nudi mogućnost da kroz proizvodnju privatne robne marke izvoze putem METRO Cash & Carry distributivnih centara u 31 zemlju Evrope, Afrike i Azije.