Kupoholičarske vesti
06.10.2010.

Infostan | Sporazum o izmirenju dugova na rate

Svi dužnici potpisivanjem sporazuma stiču pravo da dug plate u ratama, koje iznose isto koliko i mesečni računi za komunalne proizvode i usluge, što znači da će dužnici svakog meseca dobijati dve uplatnice na isti iznos. Broj rata zavisiće od visine duga i visine mesečne akontacije, a rokovi dospeća ostaju isti kao i za redovne mesečne račune. Za vreme trajanja sporazuma, na iznos preostalog duga po donetim rešenjima neće se obračunavati kamate. Rok za potpisivanje sporazuma o isplati dugova na rate je 31. decembar 2010.

Iznos duga za koji se nudi sporazum svakog meseca naveden je u tački 1 računa i svi građani su, od novembra prošle godine kada se započelo sa izdavanjem uplatnica na novoj formi, redovno obaveštavani o visini svog duga.

Ovom akcijom JKP „Infostan“ želi da izađe u susret i pomogne svima koji imaju neizmirene obaveze zaključno sa 31. decembrom 2009. da ih na ovaj način izmire. Istovremeno, još jednom molimo građane koji nisu redovno plaćali svoje obaveze, da to učine.

Podsećamo da većina Beograđana redovno izmiruje sve svoje obaveze preko objedinjenog računa JKP „Infostan“. Prema najnovijim podacima, oko 126.000 beogradskih domaćinstava duguje 11,5 milijardi dinara za komunalne usluge i proizvode koje su utrošili u prethodnih deset godina.

Korisnici komunalnih usluga i proizvoda koji žele da potpišu sporazum sa JKP „Infostan“ to mogu da učine u radnim jedinicama našeg preduzeća na opštini gde se predmetni prostor ili stan nalaze. Ukoliko imaju bilo kakve nedoumice i pitanja u vezi sa sklapanjem sporazuma, mogu da se obrate „Infostanu“ preko e-mail adrese info@infostan.co.rs, i da očekuju odgovor u roku od 48 sati, kao i preko dežurnih telefona u svim radnim jedinicama JKP „Infostan“.