Kupoholičarske vesti
17.09.2010.

Gorenje | U septembru sniženje cena na mašine za sušenje veša

 

Masine-za-susenje-vesa-Gorenje

 

 

S obzirom da se bliži doba godine kada se smanjuje broj sunčanih dana, kupovina sušare predstavlja pravu odluku. Omogućuju sušenje do 7kg veša odjednom bez obzira na vremenske uslove, štede vreme, olakšavaju peglanje i poboljšavaju mekoću odeće zahvaljujući specijalnim programima za svaki tip tkanine. Ako ste odlučili da iskoristite ovu jedinstvenu šansu, važno je da znate koje vrste mašina za sušenje veša postoje. Na tržištu su prisutna dva tipa - odvodni i kondenzacijski. Odvodne mašine funkcionišu tako što uvlače ambijentalni vazduh koji se zagreva, oduzima vešu vlagu i putem odvodne cevi koja se montira na zid, prozor ili ventilacioni otvor izbacuje van prostorije napolje. Kod kondenzacijskog tipa vazduh kruži u zatvorenom sistemu, zbog čega nemaju odvodnu cev. Vazduh koji se zagreva i oduzima vešu vlagu pretvara se u destilovanu vodu koja se skuplja u specijalnoj posudi unutar mašine. Ta posuda se potom jednostavno izvuče, destilovana voda prospe ili iskoristi za peglanje na pari. Odvodni tip mašina za sušenje veša troši manje električne energije, dok su kondenzacijske preporučljive za stanove gde ne postoji mogućnost sprovođenja vazduha napolje.

 

Takođe, u asortimanu Gorenja mogu da se pronađu i kombinovane mašine koje i peru i suše veš. Praktično, to su mašine za pranje veša sa dodatom funkcijom sušenja, zbog čega mogu da osuše duplo manje veša u odnosu na količinu koja se opere. Naravno, i kvalitet sušenja i ceđenja je niži u odnosu na samostalnu mašinu za sušenje veša kojoj je sušenje primarna funkcija. Na kraju, izbor jedne kombinovane, ili dve samostalne mašine za pranje i sušenje veša zavisiće od vaših mogućnosti, raspoloživog prostora i potreba.

 

 

O Gorenju
Grupa Gorenje je jedan od najvećih evropskih proizvođača i prodavaca bele tehnike koji ove godine slavi 60 godina kreativnosti, nadahnuća i vizije u opremanju prostora. Gorenje d.o.o. Beograd osnovano je 1997. godine kao generalni uvoznik i distributer celokupnog proizvodnog i prodajnog programa Gorenje na teritoriji Srbije. Danas je Gorenje sinonim za belu tehniku i moderno opremanje doma. Pored kućnih aparata po kome je naprepoznatljiviji, u asortimanu se nalaze i kupatila,  kuhinje Gorenje i Marles, kao i program keramike.