Kupoholičarske vesti
04.06.2010.

Beogradski festival hrane i pića | Kalemegdan, 12 i 13 jun 2010.

Zamislite piknik ili sofisticirani garden party u ogromnom parku sa hiljade gostiju. Pozvaćete najbolje domaće restorane da naprave vrhunske specijalitete za taj događaj i najbolje proizvođače pića da Vam utole žeđ.  Spojite uz to živu muziku, vrhunske kuvare koji će deliti savete , brojna delikatesna jela koje ćete moći da degustirate ceo dan, društvo poznatih, slavnih i zanimljivih.

Osnovna ideja ovog festivala je da se na jednom mestu, po prvi put u Beogradu predstave kulinarski specijaliteti 30 najboljih, najposećenijih i najpoznatijih restorana Srbije i da se posetiocima pruži potpuno nov, gurmansko-hedonistički doživljaj za sva čula. Pored restorana, posetiocima će se predstaviti i najpoznatiji proizvođači hrane i pića, catering servisi, podrumi vina, poslastičari, komercijalni sponzori. Svako od izlagača će imati svoje zasebno mesto na festivalu, u vidu ekskluzivnih štandova.

Beogradski festival hrane i pića predstavlja novu, originalnu, masovnu manifestaciju koja će postati tradicionalna i atraktivna kako za Beograđane tako i za domaće i strane turiste. Za dva dana, koliko festival traje, očekuje se poseta od oko 50.000 ljudi. Beogradski festival hrane i pića je i:

  • prvi eco friendly Festival na kom će izlagači moći da prodaju svoje specijalitete posetiocima isključivo u biorazgradivoj ambalaži.
  • društveno-odgovoran projekat jer se organizatori zalažu  za podizanje društvene svesti o pravilnom odlaganju i recikliranju otpadaka hrane kao i za postavljanje prvih eco kontejnera koji služe isključivo za odlaganje organskog otpada.
  • Festival ima i edukativni karakter jer će se u okviru njega držati radionice za decu i odrasle
  • Festival sa bogatim I raznovrsnim zabavno-muzičkim sadržajem