Dešavanja & Promocije
07.09.2018.

Otvaranje Lidl prodavnica u Srbiji

Više od deset prodavnica Lidla otvoriće svoje kapije za potrošače u oktobru. 

Već je poručen veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na policama. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za "Lidl", sa kraćim rokom trajanja, jasno je da će do otvaranja doći baš u oktobru.

Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte. Kako su iz "Lidla" više puta ponavljali, oni će odjednom da počnu sa radom i to u najmanje deset, možda čak i 15 objekata.

Uz izgradnju supermarketa, "Lidl" je već primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi. Kako je nezvanično objavljeno, u samim objektima već postoji roba i u njima radnici, kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća je nepoznanica hoće li nam "Lidl" doneti i niže i prihvatljivije cene. Iako naši ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, proizvođači i novi "Lidlovi" partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.

Izvor: novosti.rs