Dešavanja & Promocije
18.06.2018.

Otvaranje prvog Lidl objekta u Srbiji

Nemački trgovinski lanac Lidl, svečano je otvorio logističko - ditributivni centar u Srbiji koji se nalazi u Novoj Pazovi. U izgradnju objekta koji se prostire na 45.000 kvadrata sa 33.000 paletnih mesta investirano je 55 miliona evra i zapošljavaće 180 radnika različitih prola.

U pitanju je prvi objekat takvog tipa koji poseduje LEED sertikat. Na svečanosti koja je upriličena u prvom Lidl objektu u Srbiji, prisustvovali su predstavnici Lidl Srbija, predsednik Republike Srbije, Ambasador Nemačke u Srbiji, predsednik Pokrajinske vlade i Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija. Lidl u Srbiji trenutno zapošljava 500 radnika, ali će taj broj biti povećan otvaranjem prvih 16 maloprodajnih objekata do kraja godine. Iz Lidl-a su istakli da se trenutno vrši zapošljavanje prodavaca, nakon čega će krenuti i nalni deo pred otvaranje prvih diskont marketa.

Kompanija Lidl poseduje više od 10.000 maloprodajnih objekata i 150 logističkih centara širom sveta i deo je nemačke Schwarz Grupe u čijem sastavu posluje i lanac Kauand. Na naše pitanje da li kompanija ima u planu da narednih godina dovede na srpsko tržište i svoj drugi maloprodajni lanac, direktor kompanije u Srbiji Tomislav Šapina je izjavio da se kompanija za sada odlučila za dovođenje Lidla, kao jednog jednostavnog koncepta koji će ponuditi najbolji odnos cene i kvaliteta. O ulasku na nova tržišta u regionu, on je izjavio će se Lidl sada fokusirati na srpsko tržište.

Podsetimo, Lidl je širom Srbije izgradio veliki broj maloprodajnih objekata u kojima će samo do kraja tekuće godine biti zapoleno više od 1.000 radnika. Kompanija je u Beogradu izgradila objekte na Novom Beogradu, Borči, Vidikovcu, Konjarniku, Čukarici i Voždovcu. Lidl je u našem regionu već napravio snažnu ekspanziju otvaranjem velikog broja maloprodajnih objekata. U Rumuniji je početkom meseca otvoren 226. po redu diskont koji se prostire na 1.300 kvadrata prodajnog prostora. U pitanju je treći objekat koji poseduje zeleni krov i deo je strategije održivosti i zaštite životne sredine. U zemljama u okruženju Lidl je prisutan i u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Grčkoj, dok je sestrinska kompanija Kauand prisutna sa maloprodajama u Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj u kojima poseduje i noviji koncept prodavnica sa širim asortimanom svežih proizvoda i većim i modernijim prostorom.

Izvor: retailserbia.com