Dešavanja & Promocije
25.05.2018.

MANGO EDITORIAL: U društvu danske blogerke Pernille Teisbaek

Proveli smo dan sa našom #mangogirl u Kopenhagenu, kako bismo podelili njen minimalistički i edgy svet. Pernille je otkrila svoju strast prema modi još kao dete, tražeći   inspiraciju u garderoberu svoje bake. Nakon posla glavne urednice časopisa u Danskoj, pokrenula je vlastiti blog o stilu 2012. godine kako bi otkrila svoj nenametljivi skandinavski stil.

 
https://www.youtube.com/watch?v=EzEEvQWKtJY


„Najranije uspomene za moju baku povezane su za to koliko je bila stylish. Inspirisala sam se preturajući po njenog garderoberu!“


Sedeći u nasleđenoj Poul Kjærholm stolici u udobnoj sobi u Frederiksbergu, mirnom stambenom delu Kopenhagena, Pernille Teisbæk govori o strastima. Jedna od njih su ligično - stolice. Uvek je prikupljala stolice (ona čak ima i listu želja kada je ovaj deo nameštaja u pitanju), a poslednji poklon je dugo očekivana stolica Pierre Jeanneret, koja se zove "Kancelarijska stolica".


Njeno omiljeno mjesto je definitivno njen dom: "svetilište energije", a istina je da smo osetili ovu energiju od kada smo stigli. Vrlo čisto i minimalistički, Pernille dom se može opisati kao hygge, danska definicija udobnosti.


„Veoma je važno imati mesto gde ćete osećati mir i puniti svoje baterije!“


Nijedan dan nije isti za Pernille Teisbæk, jer joj posao podrazumeva konstantna putovanja, rad iz hotelske sobe, aviona ... tako da ono u čemu najviše uživa je doživljaj doma na kraju dana.


Govori o daljim strastima. Uvek posećuje nedelje mode, uživa u susretu sa novim ljudima, slušajući o njihovoj modnoj inspiraciji i upoznaje umetnost. Kada putuje, uvek pokušava da nađe vreme da poseti galerije umetnosti, muzeje i prodavnice gde imaju starinski nameštaj.


Pitamo se kako bi izgledao savršeni dan za našu #mangogirl. Bez oklevanja, ona bi provodila vreme sama, pronalazeći inspiraciju u svakodnevnim situacijama. Nakon što je sina odvela u vrtić, prva stanica bi bila lokalni kafić, a zatim bi posetila muzej, verovatno muzeju Thorvaldsens i udahnula punim plućima.


„Kada vam je udobno, osećate da imate samopouzdanja na pretek! Mislim da je to veoma važno u kakvoj god situaciji da se nalazite!“


Prepoznatljiva po svom skandinavskom stilu, ona voli da nosi klasične, casual i udobne komade sa posebnim pečatom koji ih čini zanimljivim, stvara kontrast

LOKACIJA: Kopenhagen

FOTOGRAFIJE: Nick Dorey

VIDEO: Barbara Anastacio

FRIZURA: Cim Mahony

ŠMINKA: Anne Staunsager


Odabrane modele iz editorijala možete kupiti u MANGO prodavnicama u Srbiji – Beograd (Ušće shopping center i Delta city) i Novi Sad (Big shopping centru) kao i Crnoj Gori – Podgorica (Delta city).