Tu je i Qualcomm Snapdragon  procesor od 1 GHz za veoma brz odziv telefona, omogućavajući korisniku nesmetani multitasking od aplikacije do aplikacije, dok napredni 3.7-inčni WVGA AMOLED ekran pruža performanse i vizuelni izgled za najbolje moguće korisničko iskustvo. 


HTC-Desire

Predsednik Upravnog odbora Vip mobile Aleksander Šperl očekuje da će korisnici u Srbiji ispratiti globalni trend popularnosti pametnih telefona i da će ih u narednim mesecima  prihvatiti u rekordnom broju zahvaljujući Android uređajima napravljenim po meri korisnika, poput HTC Desire, koji se nalaze u Vipovoj ponudi u isto vreme kada se pojave i na međunarodnom tržištu. Korisnici se sve češće odlučuju za ove telefone jer su im, zahvaljujući konkursu Vip Android izazov, dostupne i sve popularnije domaće Android aplikacije koje umnogome olakšavaju svakodnevne aktivnosti ili nude odličnu zabavu. 

 

"Korisnici u Srbiji žele da koriste svoje mobilne telefone kako bi istražili on-lajn svet socijalnih mreža, zabave i pretraživanja interneta bez bojazni od visokih računa. Tarife skrojene po meri korisnika uključuju besplatne pakete za prenos podataka do 1800 MB, a Android telefon HTC Desire omogućava Vip korisnicima da slobodno pretražuju web, koriste najbolje web servise poput Gmail-a, Facebook-a i Android Market-a  sa više od 45.000 aplikacija", kaže Šperl.

 

 

Osim toga, vlasnicima HTC Desire na raspolaganju je više od 64 lokalno upotrebljivih Android aplikacija koje su razvili domaći programeri u okviru nedavno završenog konkursa Vip Android izazov.

 

Novi HTC Desire od 14. aprila može da se kupi u Vip centrima širom zemlje, sa početnom cenom od 26.999 dinara u tarifi Postpejd 1800 koja uključuje 1800MB besplatnog prenosa podataka i odgovarajuću količinu uključenih minuta, SMS ili MMS poruka i besplatnih poziva u okviru Vip mreže.