Na ovom prvom Prolećnom festival zdravlja, iskrane, velnesa i alternativne medicine

U subotu, 17 aprila u 12.35 časova profesor dr Tomislav Jovanović će istaći ključna svojstva mineralne vode Mivela.

Takođe, na ovom festivalu biće postavljen I Mivelin štand za kojim će lekari, članovi Udruženja za hipertenziju Srbije, posetiocima meriti krvni pritisak dok će promoterke deliti Mivela vodu I edukativne brošure  o pozitivnom dejstu ove vode koja je bogata magnezijumom.

Mivela je voda koja podmiruje dnevne potrebe organizma za ovim mineralom,  a  koristi se i kao pomoćno terapijsko sredstvo kod kardiovaskularnih tegoba. Pored toga učestvuje u regulaciji krvnog pritiska.

Na ovom skupu će osim Mivele učestvovati i osam domova zdravlja, priznati lekari, farmaceutske kuće, ordinacije, stručnjaci iz sveta velnesa i banjskog turizma.

O Mivela vodi

 

Magnezijum čuva nervni sistem

BOCA-MIVELE

Savremeni način života i uslovi življenja, kao što su neadekvatna ishrana i smanjena fizička aktivnost, stvaraju nesklad između zahteva i mogućnosti organizma da ih zadovolji. Jedan od razloga tog nesklada je i nedovoljno snabdevanje organizma magnezijumom.

Magnezijum je mineral koji je od životne važnosti za ljudski organizam zbog toga što direktno utiče  na oko 350 vitalnih ćelijskih reakcija koje  su direktno zavisne od prisustva i količine ovog minerala. Takođe, utiče na stabilnost a samim tim i razdražljivost ćelijske membrane, objašnjava klinički fiziolog profesor doktor Tomislav Jovanović.

“Prisustvo magenzijuma će obezbediti normalnu funkciju ćelijskih struktura i stabilizovanu, u stresu poremećenu, funkciju membrane nervne ćelije, a što je i osnov normalnog funkcionisanja nervnog sistema” napominje doktor Jovanović.

U situacijama psihičkog stresa i povećane napetosti i anksioznosti, koji mogu biti posledica smanjenog nivoa ćelijskog magnezijuma, unošenjem magnezijuma  povećava se granica tolerantnosti i ublažavaju se simptomi i  reakcije organizma na fizičke i psihičke stresne situacije. Za magnezijum se slobodno može reći da je mineral koji deluje antistresogeno savetuje doktor Tomislav Jovanović.

Prirodni izvor prevencije takvih stanja je mineralna voda Mivela, koja sadrži 330 mg magnezijuma po litru. To znači da samo 1 litar Mivele zadovoljava dnevne potrebe organizma za magnezijumom. Unosom jednog litra Mivele dnevno, uvešćete u normalan balans funkcije čitavog organizma.

Mivela-voda-flasa