Brašno tip 400 oštro

Danubus_brasno_Tip_400_OstroNovosadsko oštro pšenično brašno za fina peciva i kolače, u okviru tipa 400, se smatra najkvalitetnijim brašnom pošto se proizvodi od samog jezgra zrna žita. 

Odlukuje se blagom žućkastom bojom i oštrom granulacijom /veličina čestica/ po čemu je i dobilo svoj naziv. 

Preporučuje se za pripremanje biskvitnih testa, torti i pita, odnosno za one poslastice koje kao sredstvo za narastanje koriste prašak za pecivo.

 

 

Brašno tip 400 meko

Danubus_brasno_Tip_500Novosadsko meko pšenično brašno za fina peciva i kolače u okviru tipa 400 se smatra najkvalitetnijim namenskim brašnom jer se proizvodi iz samog središta zrna pšenice, bele je boje, prema veličini čestica pripada mekim brašnima sa finom granulacijom, po čemu je i dobilo naziv.

Preporučuje se za pripremanje peciva od finalnog fermentisanog testa kao što su krofne, mekike, panceroti i sl. gde je kvasac sredstvo za narastanje testa.

 

 

Brašno tip 500

 

Danubus_brasno_Tip_400_mekoPšenično namensko brašno za kisela testa i domaću testeninu u okviru tipa 500 je za nijansu tamnije u odnosu na brašna tipa 400.

Odlikuje se finom granulacijom a preporučuje se za pripremanje poslastica od fermentisanog testa, pice, kiflice štrudle, hleb, kao i za pripremanje domaće testenine i sl. gde je sredstvo za narastanje testa takođe kvasac.

Ove vrste proizvoda se odlikuju malo grubljom strukturom testa.