Dešavanja & Promocije
11.10.2014.

Lidl kupio 10 parcela, treba im još!

Ovo je izjavila državna sekretarka u ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vesna Kovač.
 
"Privlačenje velikih trgovinskih lanaca je značajno jer se oni povezuju sa regionalnim proizvođačima čime se povećava njihova uloga", rekla je Kovačević na NIN Fokusu "Regionalnom investicionom samitu", čiji je medijski pokrovitelj agencija Tanjug.
 
Kovačević je podsetila da je najavljen dolazak Ikee, kao i da oni imaju nameru da otvore robnu kuću u Beogradu sa 300 zaposlenih do kraja novembra 2016. 
 
"Kada ta investicija bude završena, u planu Ikee su još tri robne kuće - u Nišu, Novom Sadu i centralnoj Srbiji", rekla je ona dodajući da se do kraja očekuje da će ukupna vrednost njihovih investicija iznositi oko 300 miliona evra. 
 
Njihov dolazak je, kako je naglasila, značajan i zato što privlači druge investitore. 
 
"Dolazak je najavio i Lidl, i trebalo bi da do kraja ove godine oni počnu sa radom. Oni su već kupili 10 parcela u Srbiji, ali im je potrebno više. Plan im je da otvore 15 objekata odjednom. Međutim, bilo na republičkom ili na nivou lokalnih samouprava, imali su problem sa kupovinom zemljišta i to regulisanje vlasništva bi morali što pre da rešimo", rekla je Kovačević. 
 
Kada je reč o telekomunikacijama, ona je naglasila da to mora da bude velika investicija u znanje i da bi trebalo da država više izdvaja za usavršavanje stručnjaka, podsećajući da je investiciju u fabriku mikročipova najavljivala i kompanija Mubadala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
Izvor: www.b92.net