Dešavanja & Promocije
15.10.2010.

Henkel | „Budimo čisti za pet” u Svratištu na Svetski dan čistih ruku

 

Poseta Svratišta bio je završetak jesenje edukativne kampanje  „Budimo čisti za pet“ namenjene đacima nižih razreda osnovnih škola koju je kompanija Henkel pokrenula u oktobru 2009. godine. Od 11. do 14. oktobra 1000 učenika iz 4 beogradske škole videlo je edukativnu predstavu i predavanje o značaju pravilnog održavanju higijene. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Batut oko 73 odsto stanovnika Srbije redovno pere ruke, dok je alarmantan podatak da se oko 40 odsto stanovništva ne kupa redovno.

Henkel_Svratiste

Predstavu je osmislila Valentina Velkov,  glumci Milica i Milorad Živković đacima su na zabavan način  ukazali na važnost redovnog održavanja higijene, dok je specijalista interne medicine dr Lidija Jevđić deci govorila o posledicama neodržavanje higijene. Predstavu o važnosti higijene i bolestima prljavih ruku u oktobru videlo je oko 1000 đaka iz osnovnih škola „Drinka Pavlović“, „Svetozar Marković“, „Đuro Strugar“ i „Petar Koćić“.

Kompanija Henkel pokrenula je akciju „Budimo čisti za pet“  u oktobru 2009. godinu povodom Svetskog dana čistih ruku.  Do sada je edukativnu predstavu videlo oko 3500 učenika u 14 beogradskih škola. Kompanija Henkel, kao vodeći proizvođač proizvoda za ličnu higijenu i kućnu hemiju na ovaj način pokazuje da je odgovorna kompanija koja brine i o edukaciji najmlađih.  

 

Dodatne informacije:

  • 3 miliona dece širom sveta godišnje umre od posledica bolesti prljavih ruku
  • Istraživanja pokazuju da na rukama čoveka živi oko 3.000 bakterija, odnosno 150 vrsta različitih mikroorganizama
  • Najčešće bolesti koje se prenose prljavim rukama su infektivna žutica, crevne bolesti, meningitis, dečija paraliza, bolesti disajnih organa poput gripa, gnojne angine, šarlaha i difterije, kao i infekcije oka, uha, usta i kože