Dešavanja & Promocije
11.10.2010.

Henkel | Nastavak edukativne akcije „budimo čisti za pet”

 

 

Od 11. do 14. oktobra učenicima nižih razreda osnovnih škola „Drinka Pavlović“, „Svetozar Marković“, „Đuro Strugar“ i „Petar Koćić“ biće prikazana kratka predstava i održano edukativno predavanje doktorke specijaliste o značaju pravilnog održavanju higijene.

 

 

Na Svetski dan čistih ruku 15. oktobara  predstavu „Budimo čisti za pet“ videće i decu u  Svratištu za decu ulice. Kompanija Henkel će u narednih godinu dana Svratištu donirati sva neophodna sredstva za higijenu. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Batut oko 73 odsto stanovnika Srbije redovno pere ruke, dok je alarmantan podatak da se oko 40 odsto stanovništva ne kupa redovno.

 

henkel-budimo-cistiPredstavu je osmislila Valentina Velkov,  glumci Milica i Milorad Živković đacima  na zabavan način  ukazuju na važnost redovnog održavanja higijene, dok  specijalista interne medicine dr Lidija Jevđić deci govori o posledicama neodržavanje higijene.

 

Kompanija Henkel pokrenula je akciju „Budimo čisti za pet“  u oktobru 2009. godinu povodom Svetskog dana čistih ruku.  Do sada je edukativnu predstavu videlo oko 2500 učenika u 10 beogradskih škola. Kompanija Henkel, kao proizvođač proizvoda za ličnu higijenu i kućnu hemiju na ovaj način pokazuje da je odgovorna kompanija koja brine i o edukaciji najmlađih.

 

Dodatne informacije:

• 3 miliona dece širom sveta godišnje umre od posledica bolesti prljavih ruku

• Istraživanja pokazuju da na rukama čoveka živi oko 3.000 bakterija, odnosno 150 vrsta različitih mikroorganizama

• Najčešće bolesti koje se prenose prljavim rukama su infektivna žutica, crevne bolesti, meningitis, dečija paraliza, bolesti disajnih organa poput gripa, gnojne angine, šarlaha i difterije, kao i infekcije oka, uha, usta i kože.